Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Za nabavku gasnog kotla i pošumljavanje 24,5 miliona dinara

Ministarstvo zaštite životne sredine je nedavno sprovelo javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene, rekonsktrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2021. godini. Na ovaj konkurs je stiglo ukupno 69 prijava od kojih je odobreno 40 projekata vrednosti 200 miliona dinara. Lokalna samouprava grada Leskovca je učestvovala na ovom konkursu sa projektom rekonstrukcija kotlarnice „Crvena Zvezda“ u Leskovcu – II faza koji je odobren. Ovaj projekat, koji podrazumeva kupovinu gasnog kotla i ekonomizera, vredi 23 miliona dinara – 18 miliona dinara izdvaja Ministarstvo, dok je učešće grada 5 miliona dinara.

Zamenica gradonačelnika Leskovca Ana Janković Stojanović je danas potpisala ugovor sa ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović tako da će uskoro otpočeti realizacija ovog značajnog projekta. Nakon potpune gasifikacije Leskovca vredne 66 miliona dinara, Leskovac će ugradnjom još jednog kotla na gas napraviti još jedan korak ka zdravijoj sredini s obzirom na to da će upotreba uglja za snabdevanje građana toplotnom energijom biti svedena na minimum.

Pored ovog ugovora, zamenica gradonačelnika je danas u Ministarstvu za zaštitu životne sredine potpisala i ugovor o dodeli sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2021. godini u vrednosti od 1,5 milion dinara, navodi se u saopštenju Grada Leskovca.

infocentarjug.rs