Leskovac Srbija Vesti

Završena rekonstrukcija školskog objekta u Živkovu

Završena je rekonstrukcija školskog objekta izdvojenog odeljenja u Živkovu, OŠ Vuk Karadžić iz Pečenjevca.

Šesnaestoro učenika od prvog do četvrtog razreda je započelo školovanje ili se vratilo u školske klupe u potpuno obnovljenom i rekonstruisanom objektu na kojem je izvedena energetska sanacija sa ulaganjem od 5,3 miliona dinara, a u prethodnom periodu je sa 12,3 miliona dinara izvedeno uređenje krova, elektroinstalacija, postavljena nova stolarija, uređene su učionice, sanitarni čvorovi, kancelarijski prostor…

Gradonačelnik Goran Cvetanović je u društvu svojih saradnika i direktora škole Slaviše Nikolića posetio učenike, uručio im prigodne poklone, zahvalio se učenicima i roditeljima na strpljenju dok su se izvodili radovi i poželeo im puno uspeha u školovanju:

„Narodna mudrost kaže: „Na mladima svet ostaje“. Kako bi upravo ti mladi izrasli u sposobne i odgovorne članove društva, jedan od najvažnijih uslova je da imaju srećno i bezbrižno detinjstvo i adekvatno obrazovanje. Težimo ka tome da sva deca sa teritorije grada Leskovca imaju jednake uslove za školovanje, bilo da su škole u samom gradskom jezgru ili u ruralnoj sredini, bilo da imaju 100 ili 10 učenika.

Želim da podsetim da je izvršena i rekonstrukcija matične škole u Pečenjevcu – 2016. godine gde je zamenjena stolarija, saniran sanitarni čvor i izgrađeno 10 toaleta sa preko 4 miliona dinara, dok je sa 5 miliona dinara izvedena energetska sanacija 2019. godine. U izdvojenom odeljenju u Donjoj Lokošnici ove godine smo izgradili sportski teren, sa osvetljenjem i ogradom, za koji je iz budžeta izdvojeno 6,8 miliona dinara“.

Gradonačelnik Cvetanović je naglasio da će grad Leskovac nastaviti da ulaže u oblast obrazovanja i posvetiti se kako svim školama, tako i svim učenicima i da je juče, prilikom obilaska škole u Navalinu ukazao da je potrebno za dete koje koristi kolica potrebno omogućiti uslove za boravak u školi.

Direktor Nikolić se zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću i istakao da su renoviran objekat i poboljšani uslovi najbolji poklon koji su deca dobila za početak ove školske godine:

„Učenici ovu školu pohađaju u dve smene, imamo i fiskulturnu salu koja je funkcionalna kako za održavanje časova fizičkog vaspitanja, ali i svečanosti i priredbi“.