Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Završeni radovi na proširenju deponije „Željkovac“

Gradonačelnik dr Goran Cvetanović danas je obišao regionalnu sanitarnu deponiju „Željkovac“, povodom završetka radova na proširenju kapaciteta. Izgradnjom ove deponije rešen je dugogodišnji problem nedostatka odgovarajućeg odlagališta. Proširenjem kapaciteta deponije „Željkovac“ obezbeđeno je zbrinjavanje komunalnog otpada u narednih 10 godina, a u samo proširenje, zajedno sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda, uloženo je oko 3 miliona evra i danas kapacitet deponije iznosi oko 360 hiljada kubika.

S obzirom na veliku površinu koju deponija zauzima, pored grada Leskovca ovde će otpad odlagati i opština Vlasotince, Crna Trava, Bojnik, Lebane, Medveđa, Vladičin Han, zatim Žitorađa i Prokuplje.

Odlagalište je izgrađeno po savremenim standardima, pa s obzirom na to izvođači garantuju bezbednost, odnosno garantuju da opasnosti po stanovnike i širu životnu okolinu nema.

Deponija „Željkovac“ je jedna od retkih sanitarnih deponija, gde je pritom upošljeno oko 25 radnika, dok na teritoriji Leskovca PWW broji oko 210 zaposlenih.

  

U prethodne dve godine (tokom 2017. i 2018.) PWW je obnovio svoj vozni park (kupljeno je 13 kamiona), a vrednost nabavljenih kamiona, kontejnera i kanti za potrebe PWW-a iznosi 2,5 miliona evra.

PWW punih 11 godina odlično obavlja svoj posao u našem gradu, pa samim tim Grad ima sa njima dobru saradnju.

Pored unapređenja kvaliteta rada, kojem PVV stalno teži, ova kompanija je pružila podršku i realizaciji nedeljnih akcija uređenja grada u organizaciji Odeljenja za zaštitu životne sredine, Javno komunalnog preduzeća „Komunalac“ i Komunalne policije. Kroz ovakve akcije očišćeno je oko 300 deponija i uklonjeno preko 3200 tone otpada,“ rekao je Cvetanović prilikom obraćanja medijima.

  

  

Na taj način podignut je nivo higijene u gradu s ciljem da se obezbedi zdravo okruženje i sačuva planeta za nas i buduće generacije, istakao je gradonačelnik.