Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Završni radovi na rehabilitaciji puta kroz Gornji Bunibrod

U dužini od 500 metara izvode se završni radovi na rehabilitaciji kolovoza dela opštinskog puta kroz Gornji Bunibrod, za šta je iz budžeta grada Leskovca izdvojeno 4,5 miliona dinara.

Izvođač radova je „PERICA JOVIĆ preduzetnik AB KOP“ iz Vlasotinca, a projekat je uradilo Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja Leskovac“.

„Posle završetka jednog od kapitalnih projekata – potpune rekonstrukcije puta Leskovac – Vlasotince u dužini od 6.500 metara u koji je uloženo 283,3 miliona dinara koji upravo meštani Guberevca, Badinca, Gornjeg i Donjeg Bunibroda, najviše koriste. U ovom kraju je baš ovaj put koji se danas radi u dva navrata rekonstruisan, 2016. i 2018. godine kada su rehabilitovane dve deonice u dužini od 800 metara vrednosti od 6.874.200,00 dinara. Danas se ugrađuje završni sloj asfalta u dužini od 500 metara u ovom kraju, što je investicija od 4,5 miliona dinara. Cilj je da se svake godine svim mesnim zajednicama posveti pažnja, da se meštanima obezbedi nešto što im je potrebno“, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ je dodao da je urađen projekat za deonicu od Badinca do Gornjeg Guberevca, projekat koji podrazumeva rehabilitaciju na delu opštinskog puta 31 u dužini od oko 3,8 km.“

Srđan Stojanović, odbornik u Skupštini grada i stanovnik ovog mesta se u ime svih građana Bunibroda, Guberevca i Badinca zahvalio na ulaganjima u ovaj kraj. Pored puta Leskovac – Vlasotince čija rekonstrukcija je vrlo važna za sve koji žive u ovom kraju i dodao da je prošle godine završena i izgradnja kanala i mosta na Tulovskoj reci što je još jedna značajna kapitalna investicija u ovom delu teritorije grada.

Već sutra će radnici JKP „Komunalac“ obeležiti horizontalnu signalizaciju na rekonstrisanom putu kroz Gornji Bunibrod. Trenutno se privodi kraju obeležavanje pešačkih prelaza u ulici Sime Pogačarevića, a do kraja godine vršiće se i obeležavanje središnjih linija kolovoza u širem centru grada.

 

infocentarjug.rs