Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Željko Joksimović otvorio 29. Roštiljijadu

29. put u Leskovcu je večeras počela najznačajnija gurmansko-turištičko-privredna manifestacija u ovom regionu, leskovačka Roštiljijada. Velika regionalna zvezda Željko Joksimović ove godine je imao tu čast da zvanično otvori Roštiljijadu.

Otvaranju 29. Roštiljijade prethodio je nastup KUD Lemind i leskovačkih mažoretkinja. Nakon toga na binu su izašli gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i Željko Joksimović koji je zvanično otovorio ovogodišnji festival roštilja.

„Velika mi je čast da sam ponovo u Leskovcu, ali sa velikom povodom – da budem deo Roštiljijade. Ono  što me čini srećnim takođe jeste da sam u gradu dobrog ukusa, gradu velikog gostoprimstva i otvorenog srca za sve ljude koji dođu u ovaj grad. Očekujem dobru zabavu i dobru energiju. Neka ova 29. Roštiljijada bude najbolja do sada, rekao je Željko Joksimović koji je kasnije svojim koncertom otvario muzički deo manifestacije.

Grad Leskovac je grad koji se svakodnevno modernizuje, obnavlja, uvodi savremene načine poslovanja i prati moderne trendove života, ali uz to se trudi da ne menja dobre tradicije. Leskovačka roštiljijada već 29. godinu za redom okuplja gurmane iz Srbije i regiona i promoviše naš najstariji brend – roštilj meso kazao je gradonačelnik Cvetanović obraćajući se glavne bine.

„Pored ovog brenda, koji nas ucrtava na svetsku mapu gastronomije i turizma, možemo se pohvaliti činjenicom da smo nosioci još dva brenda, ajvara i sprže, dok je proces brendiranja leskovačkog meda u toku. Manifestacija, čiji ste danas gosti je nastala 1989. godine kao lokalni sajam kulinarskih specijaliteta a do današnjih dana se izrodila u kvalitetno organizovan festival dobre zabave koji okuplja goste iz mnogih zemalja i promoviše naš grad kao svojevrsnu turističku atrakciju. Na nju bi svi Leskovčani trebalo da budu ponosni jer ona pokazuje sa smo grad sa dušom, grad meraka i bogatstva mirisa i ukusa“ istakao je Cvetanović.

Potom je usledio tradicionalni spektakularni vatromet, nako čeda su nastupili trubači, a nakon njih koncert je održala i popularna leskovačka grupa Kasperi.

Inače skare duž glavne ulice u Leskovcu raspaljene su još tokom prepodneva, ugsotitelji već sada imaju pune ruke posla. Na ulazu u glavnu ulicu goste dočekuju maskote ovogidšnje Roštiljijade Roštiljko i Roštiljka, koji izazivaju veliku pažnju posebno dece.