Sport Srbija Vesti

ZLATNE DEVOJKE IZ SRBIJE Ženska seniorska reprezentacija Srbije osvojila drugu medalju u istoriji na Svetskim prvenstvima

Ženska seniorska reprezentacija Srbije osvojila je drugu medalju u istoriji na Svetskim prvenstvima, pošto je u finalu 17. Svetskog prvenstva u Jokohami osvojila titulu prvaka sveta, savladavši Italiju sa 3:2, po setovima 21:25, 25:14, 23:25, 25:19 i 15:12, posle 117 minuta.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je našim odbojkašicama osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Japanu.

„Naše šampionke postigle su najveći uspeh ikada za srpsku žensku odbojku, uspeh za ponos, poštovanje i pamćenje! Naše odbojkašice pokazale su još jednom da ogroman rad, velika želja, požrtvovanost, izuzetan timski duh i sloga uz individualni kvalitet jesu snaga i jedini put do reprezentativnih medalja. Vi ste primer i motiv i ponos za sve nas, hvala vam na svemu što ste doneli Srbiji ovim istorijskim uspehom srpskog sporta! Čestitam odbojkašicama, njihovom stručnom timu i Odbojkaškom savezu Srbije! Svaka čast!”, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Svečani doček ženske odbojkaške reprezentacije koja je danas postala svetski prvak pobedom nad reprezentacijom Italije u Jokohami, biće organizovan u ponedeljak ispred Starog dvora.

Muzički program će početi u 18 časova, kada se očekuje dolazak srpskih reprezentativki, a izlazak svetskih šampionki na čuveni balkon Skupštine grada biće oko 19 časova, najavio je predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević.

Svečani doček „zlatnih odbojkašica“ organizuju Odbojkaški savez Srbije i Grad Beograd.

 

Foto:Ministarstvo sporta