Leskovac Vesti

"Zvezdice" nižu uspeh za uspehom

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović priredio je danas prijem za članove gradskog dečijeg hora “Zvezdice”, a sve povodom uspeha koji su postigli na takmičenjima.

Naime ova izuzetno talentovana deca učestvovala su na festivalu dečje horske muzike “FEDEH” u Beogradu, gde su osvojili prvu nagradu za najbolji scenski nastup i prvu nagradu za najbolje izvedenu umetničku kompoziciju, dok su na Festivalu horova u Valjevu poneli titulu apsolutnog pobednika. U proteklih mesec dana predstavili su se i značajnim nastupima u Mariboru, kao i na Internacionalnom horskom festivalu Voks Mundi u Temišvaru.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, naglasio je na prijemu da je ovaj kraj pravi rasadnik muzičkoh talentata, da je Leskovac grad koji postaje muzički centar i naglasio da su „Zvezdice“ samo jedan od primera. Ulaganjem grada u kulturu nastojimo da kulturnim stvaraocima obezbedimo što bolje uslove za rad, jer znamo da će nam se oni odužiti na najbolji način kroz uspehe koje postižu u zemlji i svetu – istakao je gradonačelnik. Cvetanović je podsetio da je lokalna samouprava i ove godine podržala rad gradskog dečjeg hora „Zvezdica“ sa 700.000 dinara.

U ime dece i članova hora na prijemu i dobrodošlioci zahvalila se dirigent hora Jelena Cvetković, i dodala da grad Leskovac kontinuirano podržava i uvažava rad ovog hora.

Zvezdice kod gradonačelnika 01 Zvezdice kod gradonačelnika 02 Zvezdice kod gradonačelnika 03