COVID-19 Društvo Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

U Medveđi počela podela paketa pomoći najsiromašnijim porodicama i članovima udruženja “Srce za decu”

Zahvaljujući sredstvima koja su opredeljena na Opštinskom Veću iz budžeta lokalne samouprave, u toku jučerašnjeg dana nabavljene su namirnice i iste su smeštene u Sportskoj hali, gde su ih volonteri opštine Medveđa razvrstali po paketima. Najosnovnije životne namirnice biće podeljene najsiromašnijim našim sugrađanima.

 

Tokom današnjeg dana uručeni su paketi pomoći članovima udruženja “Srce za decu”, zatim ugroženim meštanima u mesnim zajednicama Marovac, Sijarinska Banja, Negosavlje, Tulare, Petrilje, Mrkonje i Medevce, kao i u romskom naselju u Medveđi. Od sutra će biti podela paketa i po ostalim mesnim zajednicama. Spisak porodica napravljen je na osnovu evidencije podataka Centra za socijalni rad i Crvenog Krsta.

Zbog velikog broja poziva i interesovanja za pakete, zamenik komandanta Štaba, Goran Ivanović moli sugrađane koji spadaju u navedenu kategoriju najugroženijih, da budu strpljivi i imaju razumevanja, jer opština Medveđa koordinira veći broj aktivnosti sa ciljem pružanja svakodnevne pomoći ljudima kojima nije dozvoljen izlazak iz domova i na njima je angažovano desetine volontera.

Ukoliko postoje građani, da su kojim slučajem u prvoj podeli izostavljeni, potrebno je da se jave na telefon 016/891-138 gde će biti evidentirani za paket pomoći.

Pored pomoći iz lokalne samouprave, donacija je stigla i od Bobana Cerovića, rodom iz Medveđe koji je donirao paket u količini od 250 kg mlečnih proizvoda.

Iz Opštinskog Štaba za vanredne situacije Medveđa još jednom apeluju da se građani moraju pridržavati donešenih mera Vlade Republike Srbije kao i naredbi opštinskog Štaba, za dobrobit svih građana Medveđe i sprečavanja širenja virusa COVID-19 na našoj teritoriji.

 

Info centar juga