Leskovac Vesti

17. godišnjica granatiranja voza na Sarajevskom mostu u Grdeličkoj klisuri

U Grdeličkoj klisuri, pored Železničkog mosta preko Južne Morave, komemorativnim skupom i polaganjem venaca je obeleženo 17 godina od NATO raketiranja međunarodnog putničkog voza. Putnički voz broj 393 gađan je iz aviona 12. aprila 1999. godine, dok je prelazio preko mosta i pretpostavlja se da je u napadu poginulo najmanje 15 civila, ali se pretpostavlja da je bilo još žrtava.

Grdedlica voz 4

Dok je voz stajao ispred mosta vence su položili rodbina poginulih, u ime grada Leskovca gradonačelnik dr Goran Cvetanović, zatim predstavnici JP Železnica Srbije, predstavnici Vojske Srbije, Jablaničkog okruga, predstavnici političkih partija i drugi.

Grdedlica voz 3

Obraćajući se na skupu gradonačelnik Cvetanović je istakao da Srbija ne zaboravlja, Grdelica ne zaboravlja, ali sarađujemo sa svima jer ne želimo više sukoba ni sa kim. Pamtimo prošlost, koja je nauk za budućnost. Sledimo politiku vojne neutralnosti, u želji da očuvamo stabilnost u zemlji i regionu. Da se 12. april 99.-te nikada i nikome više ne ponovi, naglasio je Cvetanović.

Grdedlica voz 1

Nakon završetka komemorativnog skupa putnički voz je uz jednominutni zvuk sirene prešao preko Sarajevskog mosta na Južnoj Moravi kod Grdelice.

Grdedlica voz 2