Društvo Srbija Vesti

Apel vozačima na oprez u saobraćaju

JP „Putevi Srbije“ apeluje da učesnici u saobraćaju budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer će, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u subotu, 11.12.2021. godine, u planinskim predelima, na jugu i zapadu Srbije doći do povećanja visine snežnog pokrivača (lokalno više od 15 cm za 24 sata).

Prema upozorenju, u nedelju, 12.12.2021. godine, u većem delu Srbije očekuje se sneg. U nižim predelima doći će do stvaranja snežnog pokrivača visine od 5 do 25cm, a na planinama i više. Na severozapadu zemlje zadržaće se suvo.

Obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije (i do 50 cm novog snega). Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa.

JP „Putevi Srbije“ apeluje da učesnici u saobraćaju koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

infocentarjug.rs