Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

„AutosTop“ otvara novu fabriku u Leskovcu


Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović se u svom kabinetu sastao sa vlasnikom grčke kompanije AutosTop Panajotisom Picikosom i menadžerima ove firme u Leskovcu Lazarom Stojkovićem i Igorom Rajkovićem. Povod ovog sastanka su planovi grčkog investititora da na parceli preko puta postojećeg pogona otvori novu fabriku čija delatnost će se razlikovati od postojeće. Radi se o inovativnoj proizvodnji montažnih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koja će se izvoziti na američko, evropsko i afričko tržište.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović, šef Odeljenja za imovinu Aleksandra Spasić koji su investitora izvestili o mogućnostima i vremenskim okvirima, te koracima koji će prethoditi samoj realizaciji projekta iz nadležnosti Katastra Leskovac i JVP Srbijavode.

Kompanija „AutosTop“ pored ogranaka u Irskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj, u našem gradu ima pogon sa oko 900 upošljenika. Proizvodnjom patosnica bavi se od 2013. godine. Tada je ova fabrika zapošljavala 51 radnika i predanim radom „AutosTop“ je postao jedan od vodećih investitora u Leskovcu. Činjenica da većina kompanija širi proizvodne kapacitete i delatnost, te interesovanje novih investitora za otvaranje fabrika, govore u prilog dobre privredne klime koja je i ozvaničena četvrtim sertifikatom BFC sa 96,33 % ispunjenih kriterijuma.

Uspeh grčke kompanije i visok stepen odgovornosti prema gradu u kojem posluje, ali i svojim zaposlenima, se ogleda i u činjenici da je „AutosTop“ prva kompanija koja u sklopu prostorija otvorila vrtić za decu svojih radnika. Gradonačelnik je na sastanku pohvalio inicijativu grčkog investitora koja zahteva dodatna ulaganja i organizaciju uz konstataciju da bi i ostale firme trebalo da se ugledaju na AutosTop. On se ujedno zahvalio Picikosu na donacijama u vidu svetlećih reklama koje su postavljene u centru grada i sada predstavljaju prepoznatljive simbole grada na Veternici.

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.