Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti Zdravlje

Besplatan seminar „Mama nisi sama“ u Leskovcu 07. aprila

Leskovac – U prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju 07. aprila sa početkom od 17 časova biće održan besplatan seminar „Mama nisi sama“ u organizaciji Kluba beba, trudnica i mama.

Saznanje da je žena u drugom stanju, stvara velike promene u životu kako buduće mame tako i budućeg tate. Emocije, zabrinutost i radost normalna su osećanja i veoma bitna uloga jer žena ispod svog srca sada nosi jedno, a nekada i više srca, stvara se novi život.

Moramo priznati, danas vodimo veoma brz i nezdrav život okupiran problemima i svakodnevnim obavezama, zbog toga mnoge žene trudnoću tretiraju poput bolesti. Stres i depresija veoma utiče na razvoj fetusa, nažalost takva stanja su sve učestalija…

Kako da promenimo način razmišljanja, kako uživati u trudnoći, kako dobiti podršku za sve predstojeće probleme u toku trudnoće i nakon nje? Pomoćiće vam udruženje Klub beba trudnica i mama, edukativni centar za buduće mame a i za one koje već to jesu. Dobićete savete, podršku i konsultaciju od strane stručnjaka koji već dugo godina uspešno rešavaju sve probleme i nedoumice u oblasti ginekologije,pedijatrije i patronaže. Spremili smo seminar koji će se organizovati 07.04.2019. u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu sa početkom od 17 časova.

Teme o kojima će predavači govoriti:

– Trudnoća,porođaj,oporavak – #GINEKOLOG
(šta se dešava u ženinom telu nakon porođaja, kako teče i koliko je dug period oporavka posle prirodnog porođaja, a kako posle carskog reza, na šta treba obratiti pažnju i zašto je važno da žena nastavi sa redovnim ginekološkim pregledima.

– Motorički razvoj bebe i uvođenje nemlečne ishrane #PEDIJATAR(razvoj bebe iz meseca u mesec od rođenja do godinu dana, kada se uvodi nemlečna hrana u bebinu ishranu, sa kojim namirnicama se počinje, koliki treba da bude bebin nemlečni obrok i u koje vreme, tabela uvođenja namirnica po mesecima, kravlje mleko, adaptirana mleka…)

– Prvi dani sa bebom – #Patronažna #sestra,
(dojenje,adaptirane formule,grčevi,obrada pupka,kupanje, nega bebine kože)

Predavači su:

  • Dr Slađana Stojanović-načelnica ginekologije i akušerstva, Opšta bolnica Leskovac.
  • Dr Marina Dimitrijević, Dom zdravlja, dečiji dispanzer.
  • Svetlana Lončar-Dom zdravlja, patronaža.

Pri završetku seminara očekuju vas brojni pokloni od naših partenera namenjeni mamama i bebama.

*Prijave za seminar su obavezne, zbog ograničenog broja mesta,izvršite prijavu što pre!

Prijavni formular na ovom linku 👇

https://docs.google.com/…/1zt9ilmqyHYTfr3RU3yjCgrA1T_r…/edit

(Kraj)