Društvo Leskovac Srbija Vesti

Bratsilav Anđelković poklonio Domu kulture u Vučju vojvodu Nikolu Skobaljića u kamenu

Bratislav Anđelković, iz Vučja, naslikao je vojvodu Nikolu Skobaljića u prirodnoj veličini u kamenu i poklonio je Domu kutlure u Vučju i svim meštanima ovog mesta. Njemu se ovom prilikom na svemu što čini za Vučje i Leskovac zahvaliopredsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović.

„Vaš rad je poznat i prepoznat kao u Srbiji tako i u regionu, van granica naše zemlje, a samog Nikole Skobaljića se sećamo sa mnogo odvažnosti, sećamo se svetlih dela i velikih žrtava koje su naši preci prineli da bismo se danas Srbima zvali, srpskim jezikom govorili i našom istorijom se ponosili“, kazaoa je Cvetanović i dodao da će Grad urediti vidikovac Sokolica kod Skobaljić grada.

„Veliko hvala dugujem i Vučju i gradu Leskovcu. Stalno sam govorio o kanjonu i bila mi je velika čast i zadovoljstvo što je gradonačelnik dr Goran Cvetanović prepoznao to, urađeno je i kupalište, tu nam je i hidroelektrana i vodenice, crkva Gligorija Samojlovog koji je i projektovao tu crkvu. Moja slikarska misija da ovekovečim istoriju mog mesta Vučja koje je prepoznatljivo po kanjonu neka bude prepoznatljivo i po vojvodi Nikoli Skobaljiću, neka se Vučje ponosi, narod Porečja i grada Leskovca“, poručio je Bratislav Anđelković.

Opširnije u video prilogu