Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Cvetanović izabran za člana predsedništva Srpskog lekarskog društva RS, doktor Petrović za predsednika okružne podružnice Srpskog lekarskog društva Leskovac

U konferencijskoj sali Opšte bolnice Leskovac održana je Izborna Skupština Srpskog lekarskog društva.

Tema Skupštine bila je izbor predsednika, potpredsednika i članova predsedništva podružnice Srpskog lekraskog društva u Leskovcu i na nivou Srbije.

Gradonačelnik Leskovca, dr sci. med. Goran Cvetanović izabran je za člana predsedništva Srpskog lekarskog društva Republike Srbije, i ponovo je izabran za člana predsedništva Okružne podružnice Srpskog lekarskog društva Leskovac.

„Biti lekar, znači biti human, odgovoran, hrabar i posvećen. Iako su me životne okolnosti odvele u drugom pravcu. sa velikim ponosom sećam se dana kada sam nosio beli mantil i svoje znanje ulagao u pomoć pacijentima. Namera da ostanem veran profesiji koju sam odabrao ojačana je sticanjem zvanja doktora medicinskih nauka i moje je iskreno verovanje da ću jednog dana ponovo imati priliku da obavljam posao lekara“, kazao je Cvetanović.

Za predsednika okružne podružnice Srpskog lekarskog društva Leskovac na sednici Skupštine izabran je dr Milan Petrović, načelnik urologije koji je došao na mesto dr Gorana Stanojevića, načelnika patologije.

Izabrani su i novi članovi Skupštine SLD-a dr Božidar Miljković i primarius dr Vanja Ilić.

 

(Grad Leskovac)