Leskovac Vesti

Cvetanović posetio porodicu Stojanović u Donjem Krajincu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio jedno od domaćinstava u Donjem Krajincu koje se bavi proizvodnjom cveća.


„Porodica Stojanović se već desetak godina bavi proizvodnjom cveća. Proizvodnja cveća spada u najlepšu granu poljoprivrede, ali istovremeno i jednu od najskupljih. Traži ulaganja, posvećenost i mukotrpan rad, ali može biti i veoma isplativa, što je na kraju i najvažnije. Ova poljoprivredna grana poslednjih godina beleži rast i treba joj pružiti dodatne podsticaje. Zato mi je drago što je porodica Stojanović već dva puta bila dobitnik subvencija za unapređenje svoje proizvodnje. Značajna sredstva uložili su u takozvani sistem kap po kap u navodnjavanju, kao i kotlarnice koje im omogućavaju grejanje plastenika“ – kazao je Cvetanović pozvavši porodicu Stojanović kao i druge proizvođače cveća da i ove godine konkurišu za podsticajna sredstva.

Ova porodica uzgaja preko 50 vrsta cveća na površini od oko 20 hektara. Rasade, nabavljaju širom Srbije, a cveće plasiraju uglavnom u gradovima na jugu Srbije.