IZBORI 2023 Leskovac Vesti

Cvetanović: Svako ko glasa za Novu DSS glasa, za Cakića i Zdravkovića i obrnuto

Svako ko glasa za Novu DSS glasa, za Cakića i Zdravkovića i obrnuto, poručio, predsednik Gradskog odbora SNS-a u Leskovcu Goran Cvetanović

Izborna kampanja traje već nešto više od deset dana, a mi se već suočavamo sa utakmicom u kojoj se, sa druge strane služe lažima, provokacijama i konstantnim napadima, a svaki postupak usmeren ka boljem životu naših građana nailazi na osudu i traženje dlake u jajetu, isključivo sa ciljem prikupljanja političkih poena, a u ovom slučaju preko leđa penzionera i dece, poručio je na konferenciji za novinare za novinare predsednik Gradskog odbora SNS-a Goran Cvetanović.

ICJ – Konferencija za novinare u prostorijama SNS-a

Na izborima 17. decembra opredeljujemo se da li ćemo nastaviti putem kojim se krećemo prethodnih godina. Putem prosperiteta, ekonomske stabilnosti, novih puteva, škola, vrtića, novih radnih mesta i sigurne budućnosti. Izbor je između svega navedenog, sa jedne strane, i povratka u prošlost, u sivilo, i uništenje svega postignutog, od strane onih koji su samo zainteresovani da narodno rečeno obrste stabilne gradske i republičke finansije, poručio je predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu dr Goran Cvetanović.

On se na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo na prozivke koje se tiču paketa za penzionere, podsetivši da se ova praksa sprovodi od vanrednog stanja proglašenog za vreme korona virusa i da je povećanje broja paketa i uručenje svim penzionerima bez obzira na visinu penzije kao i druga podela u ovoj godini, najavljena i pre nego što se moglo pretpostaviti da će izbori biti raspisani u decembru ove godine. Cvetanović se osvrnuo i na povećanje penzija od 2012. godine kada je prosek iznosio 204 evra, poručivši da će prosek u narednoj godini biti 390 evra, a u 2027. čak 650 evra, kao i da će na kraju ovog meseca svim penzionerima biti isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 20 hiljada dinara. Imajući u vidu da opozicija prethodnih dana objavljuje saopštenja i održava konferencije sa temom predaje dokumentacije za pomoć roditeljima za nabavku udžbenika, Cvetanović je istakao da je čitav postupak sproveden prema zakonskim propisima što je neophodno jer se radi o dodeli finansijskih sredstava i podsetio da je MUP pojačao rad kako bi se efikasnije izdavale potvrde kao i da se nadoknada za isto ne naplaćuje, kao i da se rok za predaju dokumentacije ne skraćuje.

Komentarišući postupke kojima se opozicija služi predsednik Gradskog odbora Goran Cvetanović je rekao. Moram da naglasim zanimljivosti i kontradiktornosti kada je u pitanju kampanja opozicije. Postupke lokalne samouprave koji se sprovode u skladu sa zakonskim odredbama kritikuju predstavnici partije koji nisu umeli i znali da na ispravan način izvrše predaju liste za učešće na predstojećim izborima i činjenicu da su evidentirane brojne nepravilnosti za koje su dobili 48 časova da ih isprave što su i učinili, pa je lista potvrđena. Odlični kritičari, još bolji teoretičari, praktičari, ne bih rekao, dodao je predsednik Cvetanović. Najpre, što je nepojmljivo, kazao je Cvetanović, nisu napisali ispravan naziv svoje političke opcije svoje grupe građana, napisano je Zajedno za Leskovac, a ne Za Leskovac zajedno. Znam da su promenili ogroman broj partija i da se ne snalaze i da u jednom izbornom ciklusu menjaju nekoliko partija, ali da ne znaju partiju sa kojom se kandiduju i da se pogreši ime, to je nedopustivo. I upravo to je dokaz da tehnički nisu potkovani, i kada su davali zahteve za dopune dnevnog reda i kada smo govorili da su tehnički neispravne oni su nalazili mane, ali forma mora da se poštuje i zna. Kada smo već kod grupe građana. Za Leskovac zajedno sada na izborima ne nastupa kao grupa građana, kao što su tvrdili, već nastupa u koaliciji s apolitičkim opcijama. Zajedno u Leskovcu zastupa Nebojša Cakić, sa političkom strankom Narodni pokret Srbije koju u Leskovcu zastupa Zoran Stamenković koji je shvatio da ne može u SNS-u gde su pošteni ljudi, i Građanskom demokratkom partijom koju u Leskovcu zastupa Petar Đorđević. Dakle, davanjem glasa za ovu koaliciju birači ne glasaju za Grupu građana Za Leskovac zajedno, već daju glas za političku stranku Zajedno iz Beograda, Narodni pokret Srbije iz Beograda i Građanskoj demokratskoj partiji iz Novog Sada, a kako bi zavarali građane oni u nazivu liste koriste ime Leskovca, kazao je Cvetanović. On je naglasio da, Za Leskovac zajedno radi i na frontu Nove DSS, samo juče su uspeli da prikupe 6 potpisa u novoj DSS a onda im je gospodin Cakić pomogao u sakupljanju potpisa, što znači, da svako ko glasa za Novu DSS glasa, za Cakića i Zdravkovića i obrnuto, poručio je predsednik Gradskog odbora SNSa.

Cvetanović se ovom prilikom u svom izlaganju dotakao i strukture liste opozicionih partija. Gospodin Zdravković, moj kolega, osim jednog stomatologa, kao i kolega dr Rangelov, na svojoj listi nemaju kanditate iz struke, što je, po mom skromnom mišljenju, čudno. Zato što najveća solidarnost uvek postoji među kolegama, bilo koje struke, uvažavanje, poštovanje, pogotovo ako se duži vremenski period bavite tim poslom. Oni imaju samo sebe i nikog više. Da li se tu radi o nedostatku podrške, o nedostatku autoriteta, neizainteresovanosti ili o egu, nije na meni da sudim. Ono što se mora priznati kolegi Rangelovu, je činjenica da je listu predao sa ispravnom dokumentacijom, kazao je Cvetanović.

Govoreći o odobornicima koji se nalaze na listi Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane, Cvetanović je rekao da se ovoj listi nalazi 13 zdravstvenih radnika, koji su kandidati za odbornike. Među nama je 12 lekara, od toga 1 doktor medicinskih nauka, 1 lekar dečije stomatologije, 10 doktora medicine od toga, 1 specijalista hirurgije, 1 magistar farmacije. Ovo dokazuje da nastavljamo da brinemo o zdravstvu, da nam je važno da se u skupštini nalaze zdravstveni radnici, lekari, viši i srednji medicinski kadar, imaom 6 medicinskih sestara i tehničara, i želimo da se njihov glas čuje kako bi se zdravstvo i dalje razvijalo, istakao je Cvetanović.

Govoreći o ulaganjima u objekat leskovačke Opšte bolnice, radovima na rekonstrukciji koji su u toku, novoj opremi koja je stigla i opremi koja će tek stići u ovaj zdravstveni centar, Cvetanović je najavio da se već sutra 17. novembra u 10.30 u Opštoj bolnici, a zatim u 12. časova u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu boraviti stručnjaci onkolog – hirurg dr sci. med. Marko Jevrić i radiolog dr Dragana Pavlović Stanković sa Instituta za onkologiju i radiologiju Beograd, koji će održati predavanje i razmeniti stručne savete sa leskovačkim lekarima o radu sa mamografom. On se na konferenciji osvrnuo i na današnje saopštenje pokreta Srce naglasivši da se Gradski odbor SNS-a ne bavi prepucavanjima, i da je za one koji žele da razumeju i pažljivo čitaju sve objašnjeno u jučerašnjem saopštenju.

Na samom kraju predsednik Gradskog odbora SNS-a dr Goran Cvetanović pozvao je sve naše sugrađane, stanovnike Grdelice i okolnih mesta da u subotu, 18. novembra od 16 časova u Domu kulture Grdelica dođu na prvi miting leskovačkih naprednjaka liste Aleksandar Vučić – Leskovac ne sme da stane i svojim prisustvom podrže politiku budućnosti. Današnoj konferenciji za novinare prisustvovali su i kandidati za odbornike, lekari, a kako je ovom prilikom najavljeno, narednih dana biće održana konferencija na kojoj će biti predstavljeni kandidati za odbornike koji su prosvetni radnici.

Danasnju konferenciju za novinare možete pogledati i u video prilogu:

infocentarjug.rs