IZBORI 2023 Leskovac Vesti

Cvetanović: Znate li zašto Leskovac ranije nije napredovao, pa imali ste Gojka Veličkovića i Žiku Stefanovića

Odgovarajući na pitanja novinara, tokom današnje konferencije za novinare, vezanim za predstojeće izbore, izbornu kampanju i konstantne napade i laži od strane opozicije, upućene njemu kao predsedniku i Srpskoj naprednoj stranci, da li je SNS na lokalu u izbornoj kampanji sam protiv svih i da li smatra da svako sarađuje sa svakim, predsednik Gradskog odbora SNS-a u Leskovcu dr Goran Cvetanović je rekao.

„Siguran sam da Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima u ovoj predizbornoj borbi nastupa sama protiv svih, jer mi to dokazuju i kandidati na drugim odborničkim listama koji se iz jedne opcije pozajmljuju drugoj političkoj opciji. Opoziciji nikada nije bilo svojstveno da govori istinu kao i to da ne bira sredstva, kako bi došla do cilja, međutim, smatram da smo mi kao Srpska napredna stranka, kojoj je dato poverenje od strane građana, da upravlja gradom, dužni da našim sugrađanima, objasnimo činjenično stanje i iznesemo pravu istinu, kaže Cvetanović. Po meni, jedini ozbiljan politički protivnik u ovom trenutku, je SPS – Jedinstvena Srbija. S druge strane imate Živojina Stefanovića koji u intervju  zvanično kaže, kao da se on nešto pita,  nećemo koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, u ovom izbornom ciklusu, zatim imate Gojka Veličkovića i Živojina Stefanovića koji 30 godina nisu mogli zajedno, imate SPS – Jedinstvenu Srbiju koji nikada nisu bili zajedno u Leskovcu, a sada jesu,  a s druge strane ove partije nisu zajedno na lokalu u Vranju i Prokuplju, i to vam dovoljno daje odgovore na sve a to je da svako saražuje sa svakim. Znate li zašto Leskovac ranije nije napredovao, pa imali ste Gojka Veličkovića i Žiku Stefanovića, jedan je nosio fascikle protiv drugog, a drugi fascikle protiv prvog, i zato grad nije mogao da ide napred. Svi imaju pravo da se kandiduju, ali ja samo znam, da su svi oni sarađivali samnom, svi bez izuzetaka, jedino Rangelov politički nije sarađivao samnom. Dakle odgovor je budite sigurni, ukoliko budu imali jednog odbornika više, svi će se udružiti.

Da li  je istina da ste rekli, da ste zapravo pustili Rangelova da pobedi u Dubočici kako biste mu dali prostora da vodi Mesnu zajednicu, i da nakon toga niste uložili nikakva sredstva u ovo naselje.

„Ne, mi smo se i dalje ponašali odgovorno. Ta zgrada Mesne zajednice je napravljena u naše vreme, to je naša odgovornost, odnosno tu se nalaze dve Mesne zajednice Milentije Popović i Rade Žunić. Rangelov je taj prostor privatizovao, i po čitav provodi tamo, od jutra do mraka, ja to ne razumem, više volim ljude koji rade. Inače prvi pogrešan potez koji je napravio je to što je napravio stazu na privatnom imanju, vlasništvo Fungo Jug, čak je i pogrešno napisao žalbu prema gradu stavivši umesto MZ Milentije Popović u nazivu MZ Dubočica, što nije tačno, jer to nije ta Mesna zajednica, ali shvatam da ne znaju da rade. Inače svašta možete da čujete na terenu, ali ja sam siguran a i vi to znate, imam najodgovorniju partiju i najodgovornije ljude, koji idu od kuće do kuće i koji pokrivaju sve segmente ne terenu. Na terenu možete naprimer da čujete, kako navodno neko neće da glasa za mene jer je tu napravljena zgrada, a svi odlično znate da nije, napravljena nikakva zgrada, zatim da je Rangelov bio osam dana u pritvoru, jer smo ga navodno mi kao vlast pritvorili, jer je hteo da se buni protiv vlasti, što apsolutno nije tačno, dakle lako je manipulisati i praviti od sebe političku žrtvu, sedeti kod kuće i pisati saopštenja.“

Na pitanje novinara da li će ovu izbornu kampanju obeležiti konstantna borba saopštenjima, kao što je to sada slučaj i da li su tačne spekulacije da će nakon ovih izbora biti ambasador Bugarske ili Makedonije­, Cvetanović kaže.

„Mi smo veoma retko odgovarali saopštenjima, i moja je inicijativa bila da ne odgovaramo saopštenjem ljudima koji nisu u stanju da sakupe čak ni potpise u roku od deset dana. Međutim, odlučio sam da ćemo na svako saopštenje, prepuno laži i neistina u ovom izbornom ciklusu do kraja ove izborne kampanje odgovoriti svima, i to argumentima i činjenicama, jer ne želimo da ljudi budu u zabludi, i lično smatram da je potrebno da se uvek čuje i druga strana, a vaša je obaveza kao medija da to prenesete javnosti.

Što se tiče drugog pitanja, nikada nisam imao afinitete dase nečim drugim bavim i da nešto drugo radim, osim ovoga gde sam trenutno. Dakle moj odgovor je da mi niko nije ponudio tako nešto, nemam želju da to budem a i da mi ponude, odbiću. Smatram da ne treba da idem nigde, mislim da imamo još jako puno posla ovde, treba da završimo Opštu Bolnicu, i još neke projekte u budućnosti koji su veoma važni za grad Leskovac.

infocentarjug.rs