Leskovac Medveđa Vesti

Danas održana sednica Saveta Jablaničkog okruga

Danas je u Leskovcu, zasedao Okružni štab za vanredne situacije kome je predsedavao Božidar Stojiljković, načelnik Jablaničkog upravnog okruga.

Na ovom skupu kome su prisustvovali gradonačelnik Leskovca i
predsednici opštine Vlasotince i medveđa konstatovano je da ovom području ne preti opasnost od poplava i da je prema oceni Zavoda za javno zdravlje pijaća voda bakteriološki ispravna.

„Došlo je do izlivanja reke Jablnice kod mosta u centru sela Vinarce, usled čega je poplavljeno nekoliko oraonica ali ono što je najbitnije nema ugroženih domaćinstva“ – rekao je Cvetanović i dodao da su ekipe Štaba za vanredne situacije i „Srbija voda“ obišle ovaj teren i da je dogovoreno da nakon prikupljanja potrebne dokumentacije počne rešavanje ovog problema.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, naglasio je da je grad
Leskovac preduzeo sve preventivne mere radi zaštite od poplava i da je u tom cilju samo prošle godine u sanaciju vodotokova uloženo oko 5 miliona dinara.

14.03.2016. 1

Predsednik opštine Vlasotince , Zoran Todorović, izneo je podatak da na teritoriji ove opštine nije bilo izlivanja vodotokova ni prvog ni
drugog reda, a proradila su manja 4 klizišta na opštinskim putevima i u toku je njihova sanacija.Kako je rekao Todorović angažovana je mehanizacija koja radi na čišćenju kanala.Opština Vlasotince, kako je naglasio Todorović u 2015. godini je uložila 2 miliona dinara radi prevencije od poplave.

14.03.2016.
U opštini Medveđa situsacija je pod kontrolom, naglasio je predsednik opštine Nebojša Arsić i dodao da su svi mahalski putni pravci prohodni. On je dodao da je pod pritiskom vode jedan zid koji je štitio fabriku u Tularu odnešen , a posatoji i problem sa mostom kod bivše fabrike Termovent, kao i mostom  u selu Mećedonce.