Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Danas u Lebanu održano prvo zasedanje Opštinskog veća u novom sazivu

Lebane – Opštinsko veće u novom sazivu usvojilo je jednoglasno, na današnjem zasedanju, predlog Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine za 2020. godinu.  Jednoglasno je usvojen i završni račun za 2019. godinu.

Goran Lazarević, zamenik predsednika opštine podneo je ostavku na mesto člana Žalbene komisije a na njegovom mestu imenovan je Marko Denić iz Lebana.

Na današnjem zasedanju doneta je odluka da svi đaci, sa teritorije opštine Lebane koji polaze u prvi razred osnovne škole, dobiju po 5.000 dinara i đački ranac. Novčanu čestitku i ranac roditelji će dobiti prvog školskog dana kod učitelja gde je dete raspoređeno. Takođe, data je saglasnost za odobrenje budžetskih sredstava u cilju dodele nagrada učenicima generacija sa teritorije opštine Lebane.

 

Danas je razmatran i usvojen zahtev osnovne škole Radovan Kovačević – Maksim za odobrenjem finansiranja za tri personalna asistenta u pružanju usluga učenicima koji rade po IOP-2 programu.

Posebno važna tačka dnevnog reda odnosila se i na raspisivanje oglasa za autoprevoznika koji će vršiti prevoz učenika u udaljenim selima ili mestima na nerentabilnim linijama. Ovaj predlog obrazložila je načelnica OU Tanja Bogdanović, rekavši da će subvencionisanjem ovih linija biti stvoreni novi uslovi za nesmetan odlazak i dolazak učenika iz škole.

„Nerentabilne linije na teritoriji opštine Lebane su: Lebane – Prekopčelica – Slišane; Lebane – Grgurovce – Klajić; Lebane – Buvce- Đulekare; Lebane – Šilovo – Radinovac, potrebno je što pre sprovesti tu proceduru  ali prevoz đaka moći da vrše samo licencirani prevoznici“ – kazala je Bogdanovićeva.

 

Na sednici Opštinskog veća razmatran je i usvojen predlog Opštinskog pravobranilaštva opštine Lebane za davanjem saglasnosti za sklapanje sporazuma za naknadu nematerijalne štete.

 

Info centar juga