Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Dečaci iz škole fudbala Jedinstvo iz Bošnjaca boravili u BiH

25 dečaka iz škole fudbala FK Jedinstvo iz Bošnjaca, koju s uspehom vodi Igor Mitić boravili su u Bosni i Hercegovini u mestu Gradačac na tradicionalnom Međunarodnom turniru u fudbalu za mlađe kategotije.
Mladi fudbaleri iz Bošnjaca na taridcionalnom turniru kojeg svake godine organizuje domaćin iz tog mesta osvoji li su treće mesto u kategorijama mlađih pionira i petlića.
„Mi svake godine učestvujemo na tom turniru, a i oni nama dolaze na turnir koji mi organizujemo u Avgustu mesecu. Do saradnje je došlo jer sam ja kao igrac proveo dve godine u Gradačcu u Nogometnom klubu Zvijezda. Tu sam steko mnogo prijatelja i slobodno mogu da kažem da sam sve ovo vreme boravka osećao kao kod svoje kuće jer Gradačac je grad gde ljudi vole fudbal“ ističe Mitić.

  

  

Inicijatori ove sradnje su Igor Mitić i njegov kolega Nihad Kadić. Po Mitićevim rečima ta saradnja je svake godine sve jača i jača. Ove godine podršku organizaciji turnira dali Admir Faćić koji je i organizator ovog turnira sa svojom školom Jedinstvo Vučkovci i Izudin Mesanović sa svojom školom NK Gradačac.
Valja naglasiti da su dečaci iz Bošnjaca bili jedini predstavnici iz Srbije na ovom Međunarodnom turniru u Bosni i Hercegovini.