Lebane Vesti

Direktor u ostavci blokirao rad Nastavničkog veća Gimnazije u Lebanu

Lebane – Kako nezvanično saznaje Info centra juga, od dobro obaveštenog izvora, za danas u 17 sati bila je zakazana sednica Nastavničkog veća lebanske Gimnazije. Kako navodi naš izvor, na sednici je Nastavničko veće Gimnazije trebalo da iznese predlog za VD direktora, međutim sednica nije održana, jer kako saznajemo, održavanje sednice blokirao je direktor škole Saša Stevanović.
Nastavničkom veću prisustvovalo je preko 90 % članova Nastavničog veća ove obrazovne ustanove  i trebalo je, na zahtev Školskog odbora, da iznese predlog za izbor VD direktora, jer je sadašnji direktor podneo ostavku dana 25.01.2017.god.
Kako kaže naš izvor direktor je rečima da NE SME da održi sednicu Nastavničkog veća, napustio Nastavničko veće. Nastavnici ove škole su insistirali da direktor ovlasti jednog člana koji bi predsedavao sednicom, međutim prema našim saznanjima direktor Stevanović je odbio taj predlog i na taj način onemogućio članovima Nastavničkog veća da izraze svoju volju.
Ova situacija očigledan je primer politizacije obrazovanja i ignorisanja struke, navodi naš dobro obavešteni izvor upoznat sa dešavanjima u ovoj obrazovnoj ustanovi.