Leskovac Vesti

Donacija leksovačkim školama

Interresorna komisija koja funkcioniše u okviru Gradske uprave za društvene delatnosti je u saradnji sa UNICEFOM, Centrom za socijalnu politiku, Stalnom konferencijom gradova i opština i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, realizovala projekat zahvaljujući kome su tri osnovne škole, kao i Predškolska ustanova Leskovac dobile opremu za unapređenje procesa učenja i stimulaciju psihomotornih veština dece sa smetnjama u razvoju.

Leskovac – Osnovne škole „Trajko Stamenković“ u Leskovcu, „Branko Radičević“ u Brestovcu i „Josif Pančić“ u Orašcu dobile su interaktivne table koje će deci sa smetnjama u razvoju poboljšati kvalitet nastave, olakšati pamćenje prezentovanih sadržaja i stimulisati ih da se više angažuju u procesu učenja.
Škola „Trajko Stamenković“ dobila je i lap top računar i štampač, dok su Predškolskoj ustanovi predati na korišćenje trambolina i kinekt set, koji su naročito značajni za razvoj koordinacije, orijentacije u prostoru i drugih psihomotornih veština.

leskovac-donacija-skolama-001 leskovac-donacija-skolama-002

Ovo je druga faza projekta „Unapređivanje profesionalne podrške u zajednici – važan korak u inkluziji dece“, a podsetiću da su pre nekoliko meseci ovakvu opremu dobile i škole „Josif Kostić“, „Vasa Pelagić“ i „Vuk Karadžić“ u Leskovcu, kao i osnovna škola „Bora Stanković“ u Guberevcu i istoimena škola u Vučju. Ukupna vrednost projekta je oko 800.000 dinara.
„Nastojimo da podršku različitih organizacija i fondova što više usmeravamo ka najvažnijoj kategoriji naših građana, deci. Inkluzivno obrazovanje i stvaranje adekvatnih mogućnosti za učenje koje je prilagođeno potrebama deci su zajednički zadatak lokalne samouprave i obrazovnih ustanova“, kazao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

leskovac-donacija-skolama-003 leskovac-donacija-skolama-004

Načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, Suzana Stanković Ilić, istakla je da je leskovačka Interresorna komisija imala jedan od najboljih izveštaja o radu, zbog čega su im sredstva i odobrena i naglasila je da će ova nastavna sredstva biti dodatna obrazovna i socijalna podrška učenicima sa smetnjama u razvoju.