Bojnik Društvo Jug Srbije Vesti

Gradnja turističkog kompleksa u bojničkom selu Dobra Voda počinje u ovoj godini

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, pred odlazak u Lebane, gde je sa ostalim članovima Vlade obeležila 100 dana rada, posetila je opštinu Bojnik.  Premijerku su u Bojniku dočekali i predstavnici lokalnih institucija, na čelu sa predsednikom opštine Nebojšom Nenadovićem, koji su joj preneli da su zadovoljni integralnim planom razvoja.

Brnabić je podsetila na to da je potrebno završiti i industrijsku zonu, ali i napomenula da je prva takva zona već spremna, izrazivši uverenje da će čitav kraj biti razvijeniji kada se završi put i spoje celine koje imaju turističke potencijale – Prolom i Lukovska banja, sa Đavoljom varoši, preko Radan planine, i Caričinim gradom.

Imamo tri, četiri strateški važna projekta koji će podstaći razvoj čitavog kraja, pri čemu nam je važan Caričin grad, ali i pogon za otkup i preradu voća u Leskovcu, od kojeg će koristi imati poljoprivredni proizvođači u ovom delu zemlje, rekla je premijerka i ukazala na to da će se sređivanjem Đavolje varoši i Sijarinske banje podići kvalitet života ovdašnjeg stanovništva.

U toku 2022. godine u Bojniku uložena značajna sredstva za uređenje centra Bojnika, završena je i prva faza radova na amfiteatru kod sportske hale. U ovoj godini počeće druga faza radova na Platou ispred pozornice, mobilijar za decu i fontana.

Gradnja turističkog kompleksa u bojničkom selu Dobra Voda trebala bi da počne u ovoj godini. Kako je planirano savremeni turistički kompleks sa smeštajnim kapacitetom do 64 prenoćišta.  Ovaj projekat posebno će dobiti na značaju nakon što put preko Radan planinine bude završen, a koji će povezati Caričin grad, Sijarinsku Banju, Prolom Banju, Đavolju Varoš, Kuršumlijsku i Lukovsku Banju, kao i arheološko nalazište Pločnik. Završetak radova tog puta planiran je za decembar 2023. godine.

   

   

 

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Komentara: 1

  1. Ja stvarno ne mogu ovo da razumem i nije mi jasno, imas potencijal kao sto je Caricin grad ili Sijarinska Banja ti ulaze pare tamo u neko selo dobro vode koji to potencijal turisticka imaju dobre vode, pored dva nasa najveca bogatstva banju i Caricin grad. Sramota! Pricaju o patriotizmu a ne znaju kako da zastite nas prag!!!

Komentarisanje je zatvoreno.