Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Gradonačelnik Leskovaca obišao završne radove na rekonstrukciji ulice 9 Jugovića

Gradonačelnik Leskovaca Goran Cvetanović je danas obišao završne radove na rekonstrukciji ulice 9 Jugovića u dužini od 761 metra i vrednosti 38 miliona dinara.

„Kocka koja se nalazila na ovoj saobraćajnici zamenjena je sa dva sloja kvalitetnog asfalta, a trotoari su počpločani. Nedavno su završeni i radovi u ulici Moše Pijade u vrednosti od 9,4 miliona dinara, gde su behaton ploče postavljene i na trotoarima i na kolovozu i svedoci smo da je ta ulica sada jedna od najlepših u gradu. U toku su i završni radovi na rekonstrukciji puta između Leskovca i Vučja, tačnije na deonici između Vučja i Strojkovca. To je bila najduža saobraćajnica pod kockom, u izuzetno lošem stanju. Ponosni smo što skidanjem te kocke i postavljanjem asfalta uspešno rešavamo taj višedecenijski problem celog vučjanskog kraja,“ rekao je Cvetanović i dodao da je na sajtu grada Leskovca objavljen Javni poziv mesnim zajednicama za učešće u raspodeli, preuzimanju i korišćenju sitne kamene kocke.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja rekao je da je urađena kompletna zamena tamponskih slojeva, kao i ugradnja nosećih i završnog sloja asfalta, ugradnja novih ivičnjaka, urađena je nivelacija šaht poklopaca, odvodnjavanje odrađeno podužnim i poprečnim profilima, padovima, urađena je rekonstrukcija i ugradnja novih gajger slivnika, danas se završava asfaltiranje, paralelno sa tim izvode se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije, znakovi su već postavljeni.

infocentarjug.rs