Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Gradonačelniku Cvetanoviću uručeno priznanje Zlatni most

Juče je u Banja Luci održan Dunavski biznis forum u organizaciji Razvojne agencije Banja Luka, Instituta evropskih regiona i Media inventa na kojem je gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću uručeno priznanje Zlatni most.

Pre uručenja priznanja na forumu se govorilo o digitalizaciji, ruralnom turizmu, zelenoj energiji i poslovnoj infrastrukturi, odnosno tehnološkim parkovima.

Prilikom najave gradonačelnika, Vlado Markanović je kazivao stihove o Leskovcu:

Čovek može samo ako hoće

Stvaranje je događaj i mašta

NJih nemaju oni koji koče

A budućnost, zna se, ne oprašta.

 

Ideja ne zavisi od volje

Već od duha i snage otkrića

Ne vole nas, možda je i bolje

Pakosna i nerazumna bića.

 

Tako zbore u Leskovcu gradu

Petorečje grli Veternica

Pljeskavica ide uz estradu

A uz ajvar prija pečenica.

Nakon preuzimanja nagrade gradonačelnik se obratio, zahvalio se na ukazanoj časti i rekao čestitao svim laureatima na zasluženim priznanjima i kazao:

„Sa setom se sećamo slavne prošlosti, uz želju da menjamo sadašnjost, kako bi naša deca imala bolju budućnost. Ovom prilikom bih želeo da istaknem da je naš grad Leskovac, grad pobratim sa dva najveća grada Republike Srpske, sa Banja Lukom i Bijeljinom. Svima želim puno uspeha u daljem radu, puno zdravlja, sreće i prijatnih druženja u budućnosti.“

Na današnjem Dunavskom biznis forumu Slobodanu Cvetkoviću, generalnom direktoru kompanije PVV uručeno je priznanje Lider održivog razvoja. On se takođe zahvalio na priznanju i prepoznavanju namere pomenute kompanije da doprinese uređenju grada i naglasio da je to put ka čistoj Srbiji i zaključio da su ekologija i zaštita životne sredine izuzetno važne za funkcionisanje jednog društva.

U obrazloženju organizatora rečeno je da je priznanje Zlatni most ustanovljeno u cilju promocije mira, prosperiteta, prijateljstva, poslovnih i partnerskih veza. Most koji povezuje vremena, običaje, kulture i ljude i njihova vrednosna osećanja. Most ne samo kao grandiozni bireljef nego spona ideja i vizija.

“Od svega što čovek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova”, kaže nobelovac Ivo Andrić. “Oni su važniji od kuća, svetiji, opštiji od hramova. Svačiji i prema svakom jednaki, korisni, podignuti uvek smisleno, na mestu na kome se ukrštava najveći broj ljudskih potreba, istrajniji su od drugih građevina i ne služe ničem što je tajno i zlo”.

„Naši mostovi su umetničko delo i simbolišu uspostavljanje veza koje doprinose saradnji i čine život lakšim, lepšim i radosnijim. Oni su misleći i osećajni stubovi postignutog prosperiteta“ – zaključuje se.

 

Priznanje Zlatni most uručeno je i gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski, Kruševca Jasmini Palurović i gradonačelniku Bijeljine LJubiši Petroviću.