Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Gradski dečji hor „Zvezdice“ boravio u Slovenskim Konjicama i Trstu

Gradski dečji hor „Zvezdice“ boravio je od 17. do 21. oktobra u Slovenskim Konjicama (Slovenija) i Trstu (Italija).

Inicijalni povod za gostovanje bio je učešće na Internacionalnom festivalu horova gde su Zvezdice nastupile  u Luteranskoj evangelističkoj crkvi  Largo Panfili u Trstu, i svojim anđeoskim glasovima i besprekornim izvođenjem zahtevnog repertoara, osvojile srca publike. Na poziv Generalnog konzula Republike Srbije Ivane Stojiljković Zvezdice su posetile Generalni konzulat Republike Srbije u Trstu.

Tokom razgovora sa generalnim konzulom i saradnicima izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog ostvarivanja međuregionalne saradnje, a umetnički rukovodilac „Zvezdica“ dr Jelena Cvetković Crvenica ukratko je informisala generalnog konzula o dosadašnjim aktivnostima i uspesima hora, te je obostrano iskazana namera da se u skorijoj budućnosti ova saradnja proširi.

U Slovenskim Konjicama Zvezdice su održale Humanitarni koncert u Kulturnom centru – Konjice, a  u organizaciji Lions kluba – Konjice. Tom prilikom prikupljena su značajna sredstva i uplaćena za lečenje dečaka iz Leskovca, koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Leskovčani su uživali u gostoprimstvu svih škola na teritoriji ovog grada, i zahvaljujući angažovanju Lions kluba – Konjice posetili sve najzanimiljivije turističke lokalitete karakteristične za ovu oblast.

Zahvaljujući podršci Lokalne samouprave grada Leskovca, u Gradskom dečjem horu Zvezdice ističu da su sa velikim uspehom realizovali ovaj značajan projekat.

 

(Kraj)