Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Hitan apel građanima zbog povećanog broja požara, u januaru čak 60 intervencija vatrogasno – spasilačke jedinice

Komandir vatrogasno – spasilačke čete Leskovac, Saša Jovanović uputio je apel, svim građanima u Jablaničkom okrugu, zbog povećanog broja požara, da budu oprezniji i kako da se zaštite.

Jovanović, u izjavi za portal Infocentar juga, kaže da je samo u januaru mesecu ove godine, na teritoriji Jablaničkog okruga, bilo 60 intervencija vatrogasno – spasilačke jedinice, a da je od toga većina na građevinskim objektima, te ovom prilikom uputio apel građanima Jablaničkog okruga da povedu računa o svojoj ličnoj bezbednosti, pogotovo sa stanovišta od požara.

Komandir vatrogasno – spasilačke čete Leskovac, Saša Jovanović

On je rekao da su uglavnom razlozi neispravni ili neočišćeni dimnjaci, nepažnja prilikom loženja peći na čvrsta goriva, ostavljanje uključenih grejalica bez nadzora, ostavljanje odeće ili drugih zapaljivih predmeta u blizini peći ili grejalica, preopterećenje elektro-instalacija i neispravni električni uređaji.

Vatrogasna služba Leskovac

U slučaju da primete požar apelujemo na građane da odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193 i slušaju savete vatrogasaca – spasilaca“ naglašava Jovanović.

infocentarjug.rs