Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Isidora i Ivana trijumfovale na takmičenju u solo pevanju

Od 10. – 12. novembra 2017. god. u Novom Sadu održano je IV. Međunarodno takmičenje solo pevanja ,,Vera Kovač Vitkai“. Na takmičenju je bilo učesnika iz Hrvatske, Mađarske, Srbije. Žiri su cinili profesori i operski pevaci iz Hrvatske, Srbije, Mađarske kao i sama primadona Vera Kovač Vitkai.

U predkategoriji devojaka 2000 godište i mlađe, učestvovale su i učenice Muzičke škole ,,Stanislav Binički“ iz Leskovca Ivana Mitič učenica III razreda srednje škole i Isidora Bogdanović učenica I razreda srednje škole, obe u klasi prof. Ninoslave Stamenković. Učenice su osvojile prve nagrade, što je jos jednom pokazalo kvalitet naših đaka, škole i profesora!
Profesorka Ninoslava Stamenković već dugi niz godina ostvaruje zapažene rezultate sa svojim učenicima, kako na državnim tako i na međunarodnim takmičenjima.
„Veliki je uspeh naših đaka, ali moram da naglasim da su učenice ove godine bile nosioci  nagrada i na Republičkom takmičenju. Takođe im predstoji takmičenje u januaru ,,Lazar Jovanović“ u Beogradu za koje se vredno spremaju. I ako o njihovom predstavljanju i pevanju na takmičenju govore nagrade, za mene kao profesora najveća je nagrada kada su završile sa pevanjem, žiri je spontano uzvikao BRAVO!!“ ističe profesroka, koja radi sa ovim devojkama Ninoslava Stamenković.
Redakcija portala čestita Isidori i Ivani, kao i njihovoj prosfesorki Ninoslavi i želi još mnogo uspeha na narednim takmičenjima.