COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Kompanija PWW nabavila novo vozilo za pranje kontejnera u vrednosti 548 hiljada evra

Kompanija PWW nabavila je novo vozilo za pranje kontejnera čime je podigla kvalitet pružanja svojih usluga na viši nivo. Vrednost ove mašine iznosi 548 hiljada evra.

„Nova mašina podiže higijenu na viši nivo, čime se smanjuje mogućnost širenja zaraznih bolesti, što je u situaciji u kojoj se nalazimo od velike važnosti. Mašina ima dva rezervoara od po 7000 litara vode, jedan kontejner se pere od jednog do 3 minuta, pored čišćenja postoji i posebna opcija dezinfekcije kontejnera2 – kazao je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović zahvalivši se austrijskoj kompaniji PWW na savremenoj mašini.

Prezentacija načina funkcionisanja nove mašine za pranje kontejnera urađena je danas kod leskovačke Gimnazije.

Vrednost ove mašine je 548 hiljada evra sa PDV-om.

„Posle dugi niz godina stvorili smo uslove da vršimo pranje kontejnera. Imamo poseban program za pranje kontejnera i radićemo u toku vanrednog stanja posle 18 časova – ići će jedno vozilo koje čisti kontejnere i za njim odmah vozilo koje ih pere. Proces pranja traje od 1 do 3 minuta, koristi se topla voda na 85 stepeni, a unutar mašine nalazi se sredstvo natrijum hipohlorit. Pored kontejnera i prostor oko kontejnera će biti dezinfikovan. Mašina može da pere i kante i kontejnere. Dnevno možemo od 80-100 kontejnera da operemo“ – kazao je direktor kompanije PWW Srboljub Nisić

 

 

Info centar juga