Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Politika Vesti

LEBANE: Aktiv žena SNS-a osudio verbalno nasilje nad ženama

Aktiv žena Srpske napredne stranke u Lebanu , najoštrije je osudio verbalno nasilje čelnika Saveza za Srbiju prema novinarki Srpskog telegrafa, Ivani Žigić. 

„Nakon današnjih napada putem društvenih mreža poznatog glumca Sergeja Trifunovića na novinarku Srpskog telegrafa, Ivanu Žigić, nazivajući je pogrdnim imenima, Aktiv žena povereništva Srpske napredne stranke u Lebanu javno osuđuje ovakav vid prozivanja, napada i omalovažavanja žena koje časno i odgovorno obavljaju javne poslove. Smatramo da ovakav vid napada čelnika Saveza za Srbiju mnogo više govori o njemu i o zagovornicima opozicije koji podržavaju ovakav vid nasilja i nastoje da uvedu njihov model ponašanja prema ženama koje se bave javnim poslom. Biti žena je dar od Boga, a ne hendikep! Napadati ženu sa pozicije muškarca, pa još iz branše kakva je kultura, reflektuje nemoć. Mi žene iz foruma Srpske napredne stranke Lebane, ne želimo i nikada nećemo prihvatiti ni izvinjenje, već smo spremne za borbu protiv svih takvih nasilnika i poremećenih ličnosti.“ – kazala je Tanja Bogdanović, ispreda Aktiva žena SNS-a u Lebanu dodajući da Aktiv žena ceni dosadašnju svesrdnu podršku ženama, koje se bave javnim poslovima, od lidera Aleksandra Vučića.

   

   

   

   

Aktiv žena povereništva Srpske napredne stranke u Lebanu osuđuje uvredu koju je doživela novinarka od strane poznatog glumca, nazvana pogrdno i smatra da svi treba da osude svaki vid nasilja u društvu. „Takođe, najoštrije osuđujemo i napad novinare iz lokalnih medija koji već duži vremeski period trpe turturu, vređanje i omalovažavanje na društvenim mrežama, pa čak i ozbiljnije pretnje“ – rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare koju je sazvao Aktiv žena povereništva Srpske napredne stranke u Lebnu.

 

(ICJ)