Lebane Niš Vesti

Lebane na karavanu "Moja Srbija"

Promotivni karavan ,,Moja Srbija“, deo istoimene kampanje Turističke organizacije Srbije (TOS) namenjene domaćim gostima u cilju predstavljanja turističke ponude Srbije u letnjem periodu, krenuo je kroz Srbiju prošle nedelje.

Lebane – Ove godine Karavan „Moja Srbija“ proći će kroz ukupno 14 gradova Srbije: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čačak, Zrenjanin, Sombor, Kruševac, Vranje, Valjevo, Novi Pazar, Užice, Zaječar, Požarevac.
Moja Srbija 01Karavanom koji će putovati kroz Srbiju, Turistička organizacija Srbije poziva domaće goste da svoj letnji odmor ili njegov deo provedu na destinacijama širom Srbije. U okviru karavana, a u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, udruženjima ,, Srbija za mlade“, Udruženjem banjskih i klimatskih mesta Srbije, JP „Skijališta Srbije“ i udruženjem hotelijera i restoratera Srbije „HORES“, TOS će promovisati turističku ponudu naše zemlje namenjenu odmoru u letnjem periodu. Juče se karavan zaustavio u Nišu, gde su na centralnom gradskom trgu posetioce dočekali štandovi brendirani logotipom “Moja Srbija” na kojima su posetioci mogli da se informišu o mogućnostima za odmor u Srbiji. Na štandovima lokalnih turističkih organizacija posetioci su mogli i da degustiraju karakteristične lokalne specijalitete u skladu sa programom „52 ukusa Srbije“.

Moja Srbija 07

Turistička organizacija opštine Lebane bila je i ove godine učesnik manifestacije Karavana „Moja Srbija“ koja se održala juče u Nišu na Trgu Kralja Milana. Karavan Među mnogobrojnim izlagačima svoj štand imala je i turistička organizacija iz Lebana. TOOL je uz pomoć socijalnog preduzeća „Radanska ruža“ d.o.o Lebane promovisala slatko od šumskih jagoda koje sprema ovo jedinstveno preduzeće, zatim suvenire vezane za naš kraj kao i promotivni materijal turističkog potencijala naše opštine. Važno je napomenuti da preduzeće Radanska ruža sve plodove od kojih sprema slatko, džemove i domaći ajvar, koji su inače izuzetnog kvaliteta i po domaćoj recepturi, nabavlja na našem području. Ovom prilikom Turistička organizacija opštine Lebane zahvaljuje se svima koji su doprineli da ova organizacije danas bude deo Karavana „Moja Srbija“.

Moja Srbija 05 Moja Srbija 04 Moja Srbija 03

Ovu jedinstevnu prezentaciju domačih turističkih potencijala organizuju Turistička organizacija Srbije i ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a uz pomoć lokalnih turističkih organizacija širom Srbije.

Moja Srbija 06 Moja Srbija 02