Lebane Vesti

Leskovac: Uređenje trotoara u Vlajkovoj ulici

U Vlajkovoj ulici su u toku završni radovi na izgradnji trotoara, od Radničke do Trga Crnog Marka, u dužini od 1100 metara.

Leskovac – Izgrađena je nova trotoarska površina na istočnoj strani ulice sa novom konstrukcijom i završnim asfaltnim slojem uz zamenu uličnih ivičnjaka. Osim ovih radova predviđeno je i postavljanje zaštitne pešačke ograde celom dužinom ulice, sa ciljem da se spreči parkiranje vozila na trotoaru i poveća bezbednost pešaka s obzirom na to da je na drugoj strani ulice površina trotoara minimalna.

Vlajkova ulica 04 Vlajkova ulica 02

Jedan od ciljeva je da se na ovaj način poveća i bezbednost pešaka, isktaknuto je na konferenciji za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.
– Ovo je veoma značajno za stanovnike ovog dela grada jer su trotoari zaista bili u lošem stanju – istakla je ovom prilikom Zora Ristić, predstavnica Mesne zajednice.

Vlajkova ulica 05 Vlajkova ulica 01

U ove radove uloženo je oko 2.9 miliona dinara preko Direkcije za urbanizam i izgradnju, a izvođač radova je „Investgradnja“ Leskovac. U sklopu uređenja trotoara u Vlajkovoj ulici, predviđeno je i formiranje novih sadnih mesta i drvoreda duž čitavog trotoara.