Leskovac Vesti

Leskovac: Oko 60 građana danas razgovaralo sa gradonačelnikom

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je, po četvrti put u ovoj godini, organizovao razgovore sa građanima.

Leskovac – U sali Gradskog veća, gde je bio organizovan prijem građana, osim gradonačelnika bili su prisutni skoro svi direktori i načelnici republičkih ustanova i preduzeća kako bi građani odmah dobili odgovor na postavljeno pitanje. Za razgovor sa gradonačelnikom prijavilo se oko 60 građana.

Cvetanovic - prijem gradana

„Glas naroda za nas je jako važan i predstavlja suštinu realnih potreba i stanja u kojem se nalaze naši sugrađani. Upravo zato nakon letnje pauze organizujemo „Dan otvorenih vrata“ po četvrti put u tekućoj godini. U prva dva sata imao sam priliku da sa saradnicima u neposrednom kontaktu razgovaramo sa dvadesetak sugradjanina o problemima koji ih muče. Građani su tu da iznesu svoj problem, a na nama je da damo sve od sebe da njihove probleme rešavamo. Prednost ovakvog odnosa je što na licu mesta pokušavamo da dođemo do mogućih rešenja. Njihovi problemi uglavnom su vezani za pronalaženje posla, ali i za različite komunalne probleme i sudske postupke a dobra vest za sve koji imaju problem sa zapošljavanjem je što smo mogli da ih obavestimo da će Kompanija Yura uskoro otvoriti nova radna mesta i na taj način će se stvoriti šansa da mnoge porodice reše svoje egzistencijalne probleme“ – rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Cvetanovic - prijem gradana 5

„Zahvalio bih se predsedniku suda, načelniku MUP-a, direktoru Elektrodistribucije, direktoru Opšte bolnice i direktoru Nacionalne službe za zapošljavanje koji zajedno sa nama slušaju probleme i učestvuju u rešavanju istih“ – rekao je Cvetanović.

Cvetanovic - prijem gradana 2

Cvetanovic - prijem gradana 3

Cvetanovic - prijem gradana 4

Na današnjoj konferenciji za novinare Cvetanović je demantovao „neke medijske portale“ koji su objavili da mesni odbor angažuje ljude kako bi se pojavili na ovom prijemu.
„Možete sami da se uverite i pitate ove ljude da  li je to istina, ovo su otvorena vrata za sve građane i mislim da je samo jedan sugrađanin koji je bio danas rekao da je član SNS-a. Ovo je neuspeli pokušaj pojedinaca da ono što je najpozitivnije, a to je komunikacija sa građanima i direktno rešavanje problema, što niko nikada ranije nije radio, da to što je dobro i pozitivno prikažu u negativnom kontekstu – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.