Društvo Leskovac Srbija Vesti

Leskovac: Uručeni ugovori za sprovođenja mera energetske sanacije vredni 36 miliona dinara

Treću godinu zaredom grad Leskovac sprovodi program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u saradnji sa resornim Ministarstvom. Na poslednjem raspisanom javnom pozivu pravo na sufinansiranje energetske sanacije objekata ostvarilo je 212 stanovnika kojima su ugovori uručeni danas.

Opredeljeno je 36 miliona dinara, 18 miliona dinara opredelio je grad i 18 miliona dinara resorno Ministarstvo. Do sada, za ove namene grad je izdvojio 53,3 miliona dinara, što predstavlja 460 domaćinstava koja su iskoristila ovu subvenciju i energetski sanirala svoje objekte.

„Energetska efikasnost objekata je pitanje svih nas. Naši sugrađani su velikim odzivom i učešćem u programu pokazali da žele da budu aktivni učesnici ovakvih procesa, da unaprede svoje objekte, čime se ostvaruju brojni benefiti u pogledu štednje, racionalnije potrošnje energije, a ne smemo zaboraviti ni značajan doprinos zaštiti životne sredine“, kazao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, poručio da će lokalna samouprava nastaviti sa sprovođenjem ovog programa i pozvao sugrađane da učestvuju.

Dragan Jović, ispred komapnije Paja i Jare, rekao je da su se našli na listi privrednika onog trenutka kad su ispunili sve uslove, da već dve godinu učestvuju u projektu i istakao da su zadovoljni postignutim rezultatima, kako kod krajnjih korisnika, tako i ispunjenjem obaveza Grada prema njima. Dodao je da iz godine u godinu imaju sve veći broj korisnika koji se opredeuju upravo za njih i da mu je drago zbog toga, zatim se zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću i gradu Leskovcu, zaposlenima u Odeljenju za društvene delatnosti.

U ime korisnika sredstava obratila se Ivana Marjanović, rekavši da joj je velika čast što je deo projekta, zahvalila se nadležnima što su doprineli da projekat bude uspešno realizovan.

„Projekat energetske efikasnosti je pravi primer kako samo jednom odlukom možemo da poboljšamo privatni prostor, da smanjimo zagađenje vazduha, potrošnju elektične energije, i samim tim ulepšamo i dobijemo toplije domove“.

Pored korisnika subvencija za energetsku sanaciju objekata, ugovori su potpisani i sa 18 privrednihs ubjeketa za izvođenje radova.