Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Leskovcu ponovo pripalo priznanje za pristupačnost

Zaštitnik građana je lokalnoj samoupravi grada Leskovca ponovo dodelio priznanje za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti.

Juče je u Beogradu održana dodela ovih priznanja, a Leskovcu je pripala povodom rekonstrukcije zgrade Centra za socijalni rad koja je pored uređenja fasade i unutrašnjosti obuhvatila postavljanje rampe i lifta za osobe za invaliditetom.

Podsetimo, rekonstrukcija vredna 44 miliona dinara završena je jula 2019. godine i zahvaljujući izvedenim radovi osobe sa invaliditetom mogu da posete Centar, što nisu mogle od osnivanja ove ustanove.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić je u uvodnom obraćanju tokom dodele nagrada gradovima, opštinama i gradskim opštinama koje su najviše doprinele razvoju svih oblika pristupačnosti u 2019. godine istakao da se osobe sa invaliditetom svakodnevno suočavaju sa preprekama pri kretanju, korišćenju javnog prevoza, kao i ostvarivanju prava na informisanje i komunikaciju. Pašalić je naglasio da je u svom radu primetio da su neretko nepristupačne upravo ustanove i institucije kojima građani treba da pristupe kako bi ostvarili svoja elementarna prava, kao što su centri za socijalni rad, domovi zdravlja, filijale i ispostave RF PIO, opštinske/gradske uprave i dodao da na to stalno ukazuje nadležnim organima.

U ime grada Leskovca priznanje je primio Žarko Bogatinović, narodni poslanik.

 

Info centar juga