Medveđa Vesti

Medveđa: Obeleženo 40 godina udruženja penzionera

Danas je obeleženo 40 godina od osnivanja udruženja penzionera u Gornjoj Jablanici.

Medveđa – Danas je u Domu kulture u Medveđi obeleženo 40 godina od osnivanja udruženja penzionera u tom mestu. Na svečanoj akademiji priređenoj u tu čast izveden je bogat kulturno umetnički program. Gosti su bili članovi udruženja penzionera iz našeg okruga, kao i predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić i Bata Zdravković, predsednik udruženja penzionera Jablaničkog okruga.

Proslava penzionera 05 Proslava penzionera 06 Proslava penzionera 02

Obraćajući se prisutnika u kulturnom centru predsednik Arsić istakao je da je ovo jedno od najorganizovanijh udruženja u Medveđi i jedno od najaktivnijih kako u društvenom tako i u političkom životu gornje Jabalnice. Lokalna samouprava će učiniti sve da život ljudi u trećem dobu, koji su mnogo učinili za ovaj kraj,  bude što kvalitetniji i sadržajniji, naglasio je Arsić. Prvi čovek Medveđe dodaje da opština mnogo polaže da kultruni život bude što sadržajniji pa je s tim u vezi ovih dana pomogla organizaciju Prvog glasa Medveđe, danas proslave jubileja penzionera, a za sutra spremaju prvi karneval u Medveđi.

Proslava penzionera 04

Miladin Šarac, predsednik udruženja penzionera u Medveđi istakao je da je ovo udruženje u proteklom periodu učinilo mnogo na omasovljenju udruženja kao i na aktivnijem učešću u društvenom životu u Medveđi. Šarac podvlači da redovno u saradnji sa Domom zdravlja imaju akcije merenja krvnog pritiska i merenja šećera u krvi. Saradnja sa lokalnom samoupravom je izuzetna jer uvek imaju sluha da pomognu rešavanju svih naših problema, naglašava Miladin Šarac.

Proslava penzionera 03

Ovih dana u sklopu obeležavanja ovog zanačajnog jubileja imali su i takmičenja u šahu, dominama i preferansu. Na sceni Doma kulture izveden je bogat kultruno umetnički program u kome su nastupili KUD penzionera Jablaničkog okruga, KUD „Vez“ iz Medveđe, ali i gosti iz drugih mesnih organizacija penzionera.

Proslava penzionera 01

Udruženje je u znak zahvalnosti na saradnji svih ovih godina uručilo povelje pojedincima i organizacijama, sa željom da i dalje uspešno sarađuju.