Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Medveđa – Uključivanje mladih kadrova u postupku ozakonjenja

Nakon dobijene saglasnosti od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za nastavak postupka ozakonjenja, stvorili su se uslovi za angažovanje stručnih kadrova za obavljanje ovih poslova.

„Prilikom traženja kriterijuma, odnosno spiska slobodnih kadrova od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, dobili smo informaciju da postoje dva nezaposlena diplomirana pravnika. S obzirom da nam je taj obrazovni profil neophodan za obavljanje ovih poslova, kontaktirali smo ih i ponudili da zasnuju radni odnos na određeno vreme na poslovima ozakonjenja. Radi se o mladim i obrazovanim ljudima koji će biti oslonac budućeg razvoja naše opštine. Veliko nam je zadovoljstvo i sreća kada je lokalna samouprava u mogućnosti da potpomogne mladima da zasnuje radni odnos. Taj uspeh nije samo njihov lični već svih nas, jer kako jedna po jedna porodica staje na čvrste noge i naša opština će biti jača“ – rekao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.

„Mogu da kažem da je opština Medveđa na čelu sa predsednikom Nebojšom Arsićem prepoznala moju želju da nakon završenog fakulteta steknem i praktično iskustvo. Znam da je teško doći do posla u struci nakon završenih studija i da se svi dovijamo na svoj način i tražimo prelazna rešenja kako bi izdržavali porodicu. Iz tog razloga mi je još draže što nisam dugo čekala i što mi je pružena mogućnost da radim na poslovima ozakonjenja u Opštinskoj upravi, što će meni i mojoj porodici pomoći u ostvarivanju naše želje, kao i ostanka u Medveđi. Svesna sam da je to posao na određeno vreme, ali gajim nadu da će se stvoriti uslovi u bliskoj budućnosti da i mi, mladi i školovani ljudi, zasnujemo radni odnos na neodređeno vreme i na taj način obezbedimo egzistenciju svojoj porodici“ -kazala je Sanja Radojević, jedne od dva pravnika koja je svoj prvi posao u struci dobila u opštinskoj upravi opštine Medveđa.

Drugo lice koje će biti angažovano na istim poslovima je Marko Savić.

„Nakon završenog Pravnog fakulteta u Nišu i stečenog zvanja diplomiranog pravnika, nisam mogao da nađem posao. U međuvremenu služio sam vojsku u Beogradu u školi rezervnih oficira gde sam stekao čin potporučnik u rezervi. Zbog nemogućnosti da se zaposlim u prethodnom periodu, bio sam prinuđen da tražim posao dalje od svog rodnog mesta. Ubrzo sam oformio i porodicu, što me je još više podstaklo da radim i privređujem. Posao sam našao u advokatskoj kancelariji u Nišu, a zatim sam radio i u preduzeću za uvoz i izvoz voća i povrća. Želja mi je prvenstveno bila da se vratim u svoj rodni kraj gde sam ponovo pokucao na vrata lokalne samouprave i potražio posao u Medveđi. Nisam dugo čekao na Zavodu, stigao mi je poziv da otpočnem rad na poslovima ozakonjenja u Opštinskoj upravi. Ponudu sam odmah prihvatio, i drago mi je što ću raditi posao u svojoj struci koji će mi obezbediti donekle egzistenciju, jer sa ponosom mogu da kažem da sam srećno oženjen čovek, otac jednog deteta, a za nekoliko meseci očekujemo prinovu i proširenje porodice“ – kazao je Savić.

 

(Kraj)