Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Ministar Đorđević posetio Udruženje diostrofičara Jablaničkog okruga

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević juče je posetio Leskovac.

U okviru svoje posete ministar je, u pratnji gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića obišao Centar za socijalni rad, filijalu Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu, Prihvatilište za žrtve nasilja u porodici i Udruženje diostrofičara Jablaničkog okruga.

Prilikom posete Udruženju distrofičara Jablaničkog okruga članovi su ministra upoznali sa činjenicom da je Udruženju potreban novi prostor. Đorđević je tada najavio da će Ministarstvo opremiti novi prostor za Udruženje, dok je gradonačelnik dr Goran Cvetanović poručio da će Grad Leskovac obezbediti nove prostorije za članove Udruženja distrofičara.

„U sklopu aktivnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja spada obilazak gradova i opština u Srbiji, centara za socijalni rad, filijala Nacionalne službe za zapošljanjanje, sa ciljem upoznavanja potreba i procene šta Ministarstvo može da uradi za te institucijije, kako bi se unapredio njihov rad. Grad Leskovac, kada je u pitanju socijalna zaštita, se uspešno bori sa svim problemima nasleđenim iz ranijeg perioda. Leskovac je primer kako se treba ophoditi prema socijalnoj zaštiti, a mi ćemo kao ministarstvo gledati da im pomognemo i maksimalno ih podržimo. Imamo odličnu saradnju sa gradom i finansijska sredstva koja Ministarstvo upućuje Leskovcu su svake godine sve veća“ – kazao je ministar Đorđević i zahvalio se gradonačelniku Cvetanoviću i Leskovčanima na gostoprimstvu.

Gordana Stojanović, predsednica Udruženja distofičara Jablaničkog okruga zahvalila se ministru na poseti i na tome što im uvek izlazi u susret.

„Dogovorili smo se da u saradnji sa Leskovcem naše Udružnje dobije nove prostorije. Zahvaljujem se ministru Đorđević, našoj saradnici Biljani Barošević i gradonačelniku, dr Goranu Cvetanoviću na podršci koju nam pruža“ – zaključila je Stojanovićeva.

(Kraj)