Društvo Srbija Vesti

Ministar Gašić sastao se danas sa ambasadorkom Kine – Istaknuta važnost jačanje saradnje u oblasti javne bezbednosti sa Kinom

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić razgovarao je danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo o unapređenju saradnje u oblasti javne bezbednosti. Sagovornici su ocenili da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou, zahvaljujući čeličnom prijateljstvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kine Si Đinpinga. Kao jedna od potvrda izuzetnog prijateljstva dveju zemalja, navedeno je ponovno uspostavljanje direktnih letova nacionalne avio-kompanije Srbije prema Kini.

Foto:MUP

Na sastanku je istaknuta važnost razvijanja ekonomske saradnje, kao i jačanja saradnje u oblasti javne bezbednosti. Kada je reč o multilateralnoj saradnji u oblasti javne bezbednosti, konstatovana je izuzetno dobra saradnja u okviru Interpola. Ministar Gašić je istakao značaj donacije Kine koja se odnosi na sistem 112, kojim će biti unapređena efikasnost reagovanja nadležnih službi u hitnim situacijama. Ambasadorka Kine je izrazila očekivanje da će se projekti započeti pre pandemije nastaviti naredne godine.

Foto:MUP

Ovom prilikom, ministar Gašić je Čen Bo uputio izraze najdubljeg saučešća povodom smrti bivšeg predsednika Kine Điang Cemina.

infocentarjug.rs