Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Na 47. skupštini održani su izbori za organe SKGO, na čelu Odbor za urbanizam, stanovanje i izgradnju izabrana opština Lebane

Na 47. skupštini održani su izbori za organe SKGO, a organizacijom tokom naredne dve godine predsedavaće Grad Sombor.

Memorandum o nastavku saradnje u pružanju paketa podrške u oblasti upravljanja ljudskim resursima u 50 gradova i opština u Srbiji, a u okviru projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“, potpisan je  na 47. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština u Srbiji (SKGO). Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić kazao je da će tih 50 lokalnih samouprava imati konstantu i kontinuiranu ekspertsku podršku koja će im pomoći da uspostave i unaprede sistem za upravljanje ljudskim resursima.

Na održanoj skupštini, SKGO je birao nove članove Predsedništva, članove i predsednika Nadzornog odbora, predsednike odbora, kao i predsednika SKGO.

Ovom prilikom izabrani su i članovi Predsedništva SKGO, a u mandatu 2020-21. organizacijom će upravljati: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Smederevska Palanka, Kruševac, Leskovac, Subotica, Surdulica, Zrenjanin, Sombor, Odžaci, Beočin, Kraljevo, Užice, Loznica, Vrnjačka Banja, Smederevo, Medijana (Niš), Pirot, Svrljig, Savski Venac i Vračar. Predsednik Nadzornog odbora je opština Aranđelovac, dok su članovi Pantelej (Niš), Trstenik, Blace i Mali Zvornik.

Lokalne samouprave, predsedavajući resornih odbora SKGO su:

  • Odbor za sistemska pitanja i upravu – Batočina
  • Odbor za finansije i javnu imovinu – Čačak
  • Odbor za ekonomski razvoj – Kuršumlija
  • Odbor za komunalne delatnosti i energetiku – Gadžin Han
  • Odbor za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport – Palilula (Beograd)
  • Odbor za životnu sredinu i vanredne situacije – Vrbas
  • Odbor za zdravlje i socijalnu politiku – Dimitrovgrad
  • Odbor za urbanizam, stanovanje i izgradnju – Lebane

„Opštine u Srbiji su nam po drugi put ukazale poverenje i to je veoma značajno za ovako malu opštinu kao što je naše Lebane. Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović predsedavaće Odborom za urbanizam, stanovanje i izgradnju u još jednom mandatu, u trajanju od dve godine“ – poručuju iz lokalne samouprave.

Tokom radnog dela Skupštine usvojeni su sledeći dokumenti: Zapisnik 46. skupštine SKGO, Godišnji izveštaj o radu SKGO za 2019. godinu, Odluka o izmenama i dopunama Odluke o broju, delokrugu i funkcionisanju odbora SKGO, zatim su usvojene i Izmene i dopune Pravila za izbor članova Predsedništva SKGO, predsednika SKGO, članova Nadzornog odbora SKGO i predsednika Nadzornog odbora SKGO, kao i predsednike odbora SKGO. Na kraju, usvojen je i Izveštaj Nadzornog odbora o materijalno-finansijskom poslovanju SKGO za 2018. godinu i prvih 10 meseci 2019. godine sa predlogom Odluke.

 

Info centar juga