Društvo Lebane Srbija Vesti

Nagrađeno 55 najboljih učenika opštine Lebane

Najboljim učenicima Opštine Lebane dodeljene su novčane nagrade, a za ove namene lokalna samouprava izdvojila je 385 hiljada dinara. Ovom prilikom nagrađeno je ukupna 55 đaka i dva profesora odnosno mentora.

Kao jedan od prioriteta u svom radu lokalna samouprava je preoznala važnost brige o deci, kroz pružanje podrške najmlađima, porodici i roditeljstvu koja se realizuje kroz niz različitih mera, rečeno je ovom prilikom. U Osnovnim školama u Lebanu ove školske godine obrazuje se 1318 učenika, a u srednjim školama 451 što je ukupno 1769 đaka, dok je u prvi razred upisano je 175 prvaka, za 30 više u odnosu na prethodnu godinu, što samo pokazuje da naše obrazovne ustanove i sama opština imaju perspektivu, kazao je u svom obraćanju, predsednik privremenog organa opštine Lebane Ivan Bogdanović. Prema njegovim rečima, sva deca sa teritorije ove opštine, koja su ove godine završila osnovno obrazovanje, njih 82%, ujedno su i upisala srednju školu u samom Lebanu, i za sve njih je od strane lokalne samouprave obezbeđen besplatan prevoz.

Izmenom pravilnika, ove godine su pored đaka generacije, nagrađeni po prvi put i nosioci Vukovih diploma, iz osnovnih i srednjih škola, zatim učenici koji tokom ove školske godine na takmičenjima, olimpijadama i smotrama na republičkom nivou ovojili prvu, drugu ili treću nagradu, nijhovi nastavnici i profesori iz  nastavnih predmeta, đaci srednjih škola koji su pohađali seminare u Istraživačkoj stanici Petnica na zimskom i letnjem seminaru, kazao je Ivan Bogdanović.

Na ovaj način u  prethodne četiri godine opština Lebane je nagradila i najbolje studente, pa su do sada ovu vrstu novčane nagrade dobila ukupno 102 studenta, a konkurs za ovu godinu je u toku. Inače lokalna samouprava je iz opštinskog budeta za obrazovne ustanove opredelila sredstva u iznosu od 75 mliona dinara dok je 81 milion dinara opredeljeno za dečiji vrtić, rečeno je ovom prilikom.

Opširnije u video prilogu:

Uživo