Društvo Lebane Srbija Vesti

Obeležen Dan STŠ „Vožd Karađorđe“ u Lebanu

Dan Srednje Tehničke škole „Vožd Karađorđe“ svečano je obeležen u Domu kulture ,,Radan“ u Lebanu, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave,  direktora obrazovnih ustanova, zaposlenih u obrazovanju, učenika i roditelja. Ovo je dan i mesto kada se podsećamo svih naših uspeha postignutih tokom ove školske godine, jer zaista imamo čime da se pohvalimo, kazao je u svom obraćanju, direktor Srednje Tehničke škole Mirko Pešić, naglasivši da su učenici ove obrazovne ustanove tokom ove školske godine, učestvovali na svim takmičenjima, organizovanim od strane Ministrstva prosvete, Visokoškolskih ustanova i udruženja i da je plan i program škole u potpunosti ispunjen.

Prema rečima direktora  Pešića u ovoj srednoj strčnoj školi u Lebanu, obrazuju se kadrovi u trogodišnjim i četvorogodišnjim obrazovnim profilima u oblasti: mašinstva, saobraćaja, ekonomije, prava i administracije. Na ukupno šest obrazovnih profila školuje se  ukupno 320 učenika i to mašinski tehničar motornih vozila, tehničar drumskog saobraćaja, finansijsko – računovodstveni tehničar, mehaničar motornih vozila, finansijski tehničar i industrijski mehaničar, sa kojima radi ukupno pedeset nastavnika, i to profesora stručnih i opšte obrazovnih predmeta, nastavnika praktične nastave i instruktora vožnje, rečeno je ovom prilikom.

U Srednjoj Tehničkoj školi Vožd Karađorđe u Lebanu, u proteklih skoro osamdeset godina postojanja i rada do sada je obrazovano više hiljada učenika, u 17 struka i 60 zanimanja.  U ovoj školi danas postoje savremeno opremljeni kabineti i radionice za praktičnu nastavu  i bezbedna vozila za rad kao i brojne sekcije u kojima zajednički učestvuju i učenici i profesori. Ovom prilikom povodom dana škole priređen je bogat kulturno – zabavni program u izvođenju učenika ove škole a prikazan je i promo film koji su za ovu priliku pripremili učenici četvtog dva i četvtog tri razreda ove srednjoškolske obrazovne ustanove.

Opširnije u video prilogu:

Uživo