Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Naprednjaci iz Medveđe organizovali druženje kod vodopada u selu Petrilje

Aktivisti Srpske napredne stranke iz Medveđe okupili su se u selu Petrilje, tačnije kod vodopada, kako bi sproveli akciju pod nazivom „Volimo svoje prirodne lepote“. 

„Medveđa nikada nije bila življa nego li poslednjih godinu-dve dana, imamo naše potencijale kojima se ponosimo a upravo danas se nalazimo na jednom od naših novih destinacija, koju smo ove godine uredili i slobodno mogu reći da je ovo jedna oaza mira, čistog vazduha i prelepog vodopada. U toku su i „Gejzerske noći“ a ove godine beležimo i najveću posećenost, što je za svaku pohvalu a u toku narednog meseca imaćemo još jednu manifestaciju a to je „Zlatni kotlić“. Moram reći da je Srpska napredna stranka stožer vlasti u Medveđi a naš cilj je budemo partija oko koje će se uvek i svi okupljati, a sve u cilju boljeg i lepšeg života u našoj opštini. Jako sam srećan jer danas ovde vidim veliki broj mladih ljudi, koji su nam ukazali svoje poverenje a zbog kojih smo mi tu. Sa ovako obrazovanom omladinom, kao što ima naša opština, Medveđa može ići samo napred i u bolju budućnost“ – kazao je dr Nebojša Arsić, predsednik opštine i poverenik Srpske napredne stranke u Medveđi zahvalivši se koalicionim partnerima koji su bili prisutni i podravljajući sve prisutne.

U opuštenoj atmosferi, uz muziku i roštilj, prisutni su imali priliku da uživaju u prirodnim lepotama ovog mesta.

„Ćorov vodopad“ koji se nalazi na potoku koji izvire podno plaline Goljak i na nekih 100 metara od ušća u Tularsku reku formira ovaj prirodni turistički lokalitet. Vodopad je dobio naziv po legendi koja datira iz perioda pod turskom vlašću. Konfiguracija terena je takva da se nalazi na skrovitom mestu o čemu najbolje svedoči i podatak da je veoma mali broj meštana znao za njegovo postojanje pre njegovog uređenja. Prema legendi devojke su prale veš i kupale se ispod vodopada, a pošto je jedina staza koja vodi do vododapa samo njima bila vidljiva, mogle su na vreme da primete da im neko dolazi. Najhrabriji među momcima bi došli drugim pravcem, preko stena koji je mnogo nepristupačniji i to je bilo iskušenje za najhrabrije. Onaj ko bi uspeo da to učini, mogao je za sebe da odabere devojku koja mu se sviđa i uzme je sebi za ženu.

Turstička organizacija je uz pomoć lokalne samoprave prepoznala vrednosti ovog lokaliteta i uredila ga za posete turista, od uređenja prilaza, do izgradnje letnjikovca, pa se može reći da je ovo prvo uređeno izletište na teritoriji opštine Medveđa. Ovo nije završetak aktivnoati zaposlenih u Turističkoj organizaciji opštine Medveđa. U planu su uređenje Mrkonjskog visa i Tularske banje, kao komplementarne turističke destinacije na teititoriji opštine Medveđa.

Nebojša Arsić je ovom prilikom najavio još akcija koje će sprovesti aktivisti Srpske napredne stranke u Medveđi a to su „Jedan informator mnogo rada“, „Briga o prirodnim lepotama našeg kraja“, „Knjiga na poklon“ i mnoge druge.

FOTO GALERIJA:

(ICJ)