Jug Srbije Lebane Vesti

Nemačka organizacija dodelila opštini Lebane ugovor o radovima za rekonstrukciju 35 stanova u romskom naselju "Jablanica"

Nemačka organizacija Help-Hilfe zur Selbsthilfe dodelila je opštini Lebane ugovor o radovima za rekonstrukciju 35 stanova u romskom naselju „Jablanica“ a sve u okviru projekta „Poboljšanje životnog standarda u romskim naseljima“, finansiranog od strane Evropske unije preko Vlade Republike Srbije – Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstva finansija-Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU.

Ugovor uključuje adaptaciju i rekonstrukciju 7 objekata sa 35 stambene jedinice u romskom naselju „Jablanica“ u opštini Lebane, a čijom realizacijom će se unaprediti uslovi života u romskim porodicama koje su smeštene u ovim podstandardnim romskim naseljima.

Vrednost napred navedenog ugovora, a koja obuhvata direktne troškove na rekonstrukciji romskog naselja u opštini Lebane je 175.000,00 evra prema usvojenom budžetu.

Tenderska dokumentacija za radove na rekonstrukciji romskog naselja Jablanica u opštini Lebane objavljena je na internet stranici:

http://help-serbia.org.rs/rsvpmaker-type/open-tenders-list?lang=sr

Rok za dostavljanje ponuda je 26. septembar 2017. godine do 12:00 sati. Sve dodatne informacije, razjašnjenja i pitanja mogu se dobiti na napred pomenutoj internet stranici.

 

Izvor:Opština Lebane