Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Obeležen dan penzionera Lebana

Članovi udruženja penzionera iz Lebana obeležili su svoj dan 8. Novembar. Ove godine su se odlučili za nešto skromniju proslavu, te su tako svoj dan obeležili u klubu ppenzionera u Lebanu.

Svake godine se 8. Novembar, pored opštine Lebane, kao svoj dan obeležava i Udruženje penzionera opštine Lebane, to je po statutu ovog udruženja kaže predsednica udruženja penzionera Lebana Milica Banković.
 „Proteklih godina smo ovaj dan obeležavali u restoranu, a ove godine smo se odlučili za nešto skromniju proslavu i zato smo naš dan odlučili da proslavimo u prostorijama našeg udruženja. Naše zabave su uvek lepo poećene i trudimo se da svaki važan datum obeležimo lepom proslavom. Naše udruženje broji oko 1500 članova, a mi se uvek trudimo da našim penzionerima omogućimo razne pogodnosti“ ističe Milica Banković i dodaje „Naši članovi uz vemoa skromnu članarinu na godišnjem nivou imaju mogućnost da upišu drva za ogrev na 6 mesečnih rata, pakete zimnice i suvomesnatih proizvoda, sveže meso, med itd“ naglašava Bankovićeva.
Veoma je važno naglasiti da svakog utorka medicinska sestra boravi u prostorijama udruženja i penzionerima besplatno meri pritisak, a takođe jednom u dva ili tri meseca, zavisi od intersovanja, dolazi i očni lekar iz Niša koji penzionerima bespaltno provera vid. Milica Banković ovim putem poziva sve penzionere naše opštine koji nisu članovi udruženja da to postanu i tako obezbede sebi mnoge pogodnsoti koje im omogućava članstvo u udruženju.
Inače Udruženje penzionera Lebana organizuje veoma često i ekskurzije po našoj Srbiji, gde se penzionerima omogućuje da uz minimalne troškove puta upoznaju našu zemlju, a takođe organizuje i zabave povodom 8. marta kao i Nove godine.
Prostorije udruženja koje se nalaze u samom centru grada, u zgradi pored apoteke rade svakog dana gde penzineri mogu da svrate popiju kafu ili odigraju partiju domina, šaha ili karata.