Društvo Jug Srbije Leskovac Vesti

Od ponedeljka tople učionice u Medicinskoj školi i u OŠ Aca Sinadinović u Predejanu

Radovi na rekonstrukciji toplotne postanice u Medicinskoj školi se privode kraju. Neophodno je bilo nabaviti novu podstanicu zbog promena u načinu grejanja, sa sistema koji je dobijao toplotnu energiju iz Opšte bolnice Leskovac na sistem grejanja JKP Toplana Leskovac.

Toplovod do Medicinske škole je završen, a toplotna podstanica se upravo ugrađuje i biće nakon toplih proba u funkciji. Postupak izrade je malo duže trajao zbog procedure i ispitivanja podstanice u procesu proizvodnje. U skladu sa predviđenom dinamikom učenici će nastavu pohađati u ponedeljak u toplim učionicama.

U OŠ Aca Sinadinović u Predejanu je završena kompletna projektno-tehnička dokumentacija i ishodovane dozvole za rekonstrukciju celog objekta i očekujemo da počne finansiranje radova od strane Ministarstva za javna ulaganja.

Očekujući rekonstrukciju nisu vršene veće intervencije na sanaciji školskog objekta. S obzirom na to da su kotlovi u kotlarnici u osnovnoj školi bili stari, izvršili smo pripreme za eventualnu zamenu kotla. Nije bilo naznaka da će biti problema i početak grejne sezone je počeo bez problema.

Onog trenutka kad je došlo do prvih problema sa kotlom pristupilo se zameni i krenulo se sa radovima za vreme raspusta. Pošto je bilo neophodno da se seku i demontiraju stari kotlovi velikih dimenzija i rekonstrukcija kotlarnice, radovi su trajali nekoliko dana duže nego što je planirano, ali je sve uspešno završeno u optimalnom roku i danas, nakon toplih proba, škola u Predejanu će opet imati funkcionalno grejanje. Učenici će u ponedeljak imati nastavu u toplim učionicama.

 

infocentarjug.rs

 

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.