COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Od sutra zatvoren vrtić u Lebanu zbog 7 pozitivnih upošljenika – Opštinski štab za vanredne situacije zakazao za sutra vanrednu sednicu

Zavod za javno zdravlje Leskovac uputio je večeras dopis Opštinskom štabu za vanredne situacije u kojem se predlažu mere o zatvaranju PU „Dečja radost“ u Lebanu na 14 dana, počev od 11. marta tekuće godine.

U periodu od 5. do 10. marta tekuće godine u PU „Dečja radost“ u Lebanu labaratorisjki je potvrđena infekcija Covid-19 virusom kod 7 upošljenika ove predškolske ustanove. Od 7 pozitivnih upošljenika 4 su vaspitačice, jedna spremačica, jedna servirka u kuhinji i jedan pomoćni radnik. 

Na osnovu svega iznetog Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavod za javno zdravlje Leskovac predlaže sledeće mere.

  • Prestanak rada PU „Dečja radost“ u Lebanu u trajanju od 14 dana, počev od 11. marta 2021. godine
  • Pre početka rada, 25. marta 2021. godine izvršiti antigensko testiranje svih upošljenika koji se vraćaju na posao
  • Pre početka rada, 25. marta 2021. godine izvršiti generalno čišćenje vrtića i dezinfekciju
  • Deca koja pohađaju vrtić po povratku moraju imati potvrdu pedijatra da su bez respiratornih tegoba odnosno da su zdrava
  • Nakon nastavka sa radom i dalje ste u obavezi da poštujete preporuke i mere Republičkog kriznog štaba, Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za postupanje  predškolskih ustanova za vreme trajanja epidemije Covid-19 ( sa akcentom iz preporuka na socijalnu distancu, broj dece u vaspitnoj grupi, korišćenje zaštitne opreme – maske, rukavice, upotreba dezinfekcionih sredstava, provetravanje i drugo).

Opštinski štab za vanredne situacije u Lebanu zakazao je za sutra, 11. marta u 10 časova, vanrednu sednicu na kojoj će biti donet zaključak o preporuci Zavoda za javno zdravlje.

 

infocentarjug.rs