Lebane Vesti

Održana trka za srećnije detinjstvo

„Trka za srećnije detinjstvo“ koja se održala pod parolom „Imamo cilj, dođi na start“ okupila je danas u Lebanu predškolce dečjeg vrtića „Dečja radost“ i učenike nižih razreda lebanskih osnovnih škola iz Lebana. 

Lebane – „Trka za srećnije detinjstvo“ je najmasovnija i najšire prihvaćena rekreativno – humanitarna aktivnost nacionalnog društva Crvenog krsta, usmerena ka ostvarivanju trajnog cilja neprekidnom podmlađivanju i omasovljenju članstva i volontera“ rekao je u izjavi za naš portal Slaviša Stevanović stručni saradnik Crvenog krsta Lebane i dodao „Masovnim učešćem u trci deca i mladi pokazuju svoje opredeljenje ka zdravom načinu života i najvišim humanim vrednostima“.

trka-006

Putem sponzorstva, pojedinci i kolektivi spremni da ulažu u decu, imaju mogućnost da delom svojih sredstava pomognu formiranje humanitarnih fondova za pomoć deci i mladima kojima je neophodna društvena pomoć, a kojima Crveni krst pomaže putem brojnih akcija i aktivnosti, istaknuto je danas na štandu Crvenog krsta u Lebanu.
Najboljim dečacima i devojčicama uručene su medalje i zahvalnice za prvo, drugo i treće mesto. Trku su podržali opština Lebane, Policijska uprava Leskovac, Dom zdravlja, Dom kulture „Radan“, PU „Dečja radost“ i sve tri osnovne škole iz opštine Lebane.
Pogledajte fotografije u našoj foto galeriji.

trka-001 trka-016 trka-014 trka-013 trka-012 trka-011 trka-010 trka-009 trka-008 trka-007 trka-005 trka-004 trka-003 trka-002trka-017trka-018trka-019