Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Sport Vesti

Održane male olimpijske igre u Leskovcu

Gradski Savez za školski sport iz Leskovca organizovao je „Male Olimpijske igre“ u sportskom centru Dubočica. Na takmičenju je učestvovao 132 učenika od prvog do trećeg razreda osnovnih  škola i to ekipe iz OŠ „Vasa Pelagić“, OŠ „Vožd Karađorđe”, OŠ „Bora Stanković“ iz Vučja i OŠ „Nikola Skobaljić“ iz Velikog Trnjana. Ukupno 11 ekipa se takmičilo u 4 kategorija. 

Deca su uživala na takmičenju i bez većih problema savladala poligone koje je osmislio Savez za školski sport Srbije. Nakon sprovedenog takmičenja u Malim olimpijskim igrama, učenici su imali prilike da se takmiče između dve vatre i u trčanju na 30 metara u organizaciji Sportske igre mladih gde su nastupale mešovite ekipe škola koje su učestvovale na Malim olimpijskim igrama.

 

 

Takmičenju su prisustvovali koordinari Sportskih igra mladih iz Beograda. Gradski savez za školski sport sa jedne strane je zadovoljan kada vidi najmlađe učenike kako se bore za svoje škole, jer su oni budućnost školskog sporta, a razočarani sa druge jer malo škola učestvuje na takmičenju. Male olimpijske igre  mogu da bude najlepši sportski događaj sa preko 1000 učenika ukoliko se uključe sve škole sa teritorije grada Leskovac.

Takmičenje je uspešno proteklo i pobednici su stekli pravo nastupa na međuokružnom takmičenju koje će biti održano u Pirotu.

Evo i rezultata po kategorijama.

Prvi razred:

1. OŠ „Nikola Skobaljić“ Veliko Trnjane

2. OŠ „Vožd Karađorđe“

Drugi razred:

1. OŠ „Bora Stanković“ Vučje

2. OŠ „Vožd Karađorđe“

3. OŠ „Nikola Skobaljić“ Veliko Trnjane

Treći razred dečaci:

1. OŠ „Vasa Pelagić“

2. OŠ „Nikola Skobaljić“ Veliko Trnjanje

3. OŠ „Vožd Karađorđe“

Treći razred devojčice:

1. OŠ „Vasa Pelagić“

2. OŠ „Nikola Skobaljić“ Veliko Trnjanje

3. OŠ „Vožd Karađorđe“