Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Gradski dečji hor „Zvezdice“ učestvuje na Internacionalom festivalu horova u Drezdenu

Gradski dečji hor „Zvezdice“  boraviće u Drezdenu, u Nemačkoj,od 25. aprila do 2.maja i učestvovaće na Internacionalnom  festivau horova u organizaciji Drezdenske filharmonije.

,,Ovo je velik uspeh Zvezdica za učešće na ovom festivalu konkurisali smo još prošle godine,i nismo se nadali da ćemo proći. Sedam dana bićemo gosti njihovog dečjeg hora,naša deca biće smeštena kod dece koja pevaju u horu  Drezdenske filharmonije.Imaćemo tri nastupa i to koncert otvaranja, koncert predstavljanja našeg hore i zajednički hor zatvaranja koji će biti održani u prelepom Kulturplastu najlepšoj sali Drezdenske filharmonije“,  rekla je na konfereniciji za medije umetnički direktor i dirigent hora prof. dr Jelena Cvetković Crvenica.

Osim Zvezdica i domaćina na ovom festivalu nastupiće i horovi iz Gruzije, Jermenije,Kanade i Južne Afrike. Hor Zvezdice iz Leskovca predstaviće Srbiju na jednom prestižnom festivalu koji se održava svake druge godine,ovo je sedmi po redu i ja verujem da ćemo našu zemlju predstaviti u najboljem svetlu kaže umetnički direktor i dirigent prof.dr Jelena Cvetković Crvenica.

Ovom prilikom Jelena Cvetković Crvenica zahvalila se lokalnoj samoupravi , gradonacelniku i kompaniji ,,Aktavis,, na podršci koju daju gradskom dečijem horu,, Zvezdice,, kao i svojim najbližim saradnicima Emini Jovanović i Nikoli Iliću, inače najboljem  korepetitoru u Srbiji.